Ruh ikizleri

Gazeteci arkadaşımız Özlem Özdemir'in ifadesiyle "TÜYAP ganimetleri"ni okumaya nihayet başlayabildim; şimdilik bir elimde Engin Alan'ın "Ruh İkizleri", ötekinde Prof. Dr. Cem Say'ın "50 Soruda Yapay Zeka"sı var.

Aslında her iki kitap da "konforunuzu bozacak" nitelikte ama daha "aşina" olduğunuzu sandığımdan, "Büyük Ortadoğu Projesi, Büyük İsrail Projesi ve onlar ekseninde hem bütün Ortadoğu ve Avrasya hem de Türkiye'ye mercek tutan" Alan'ın kitabından başlayayım.

selcan-tasci--ilk-yaziya,-ruh-ikizleri.jpg

***

Malumunuz olduğu üzere onlarca, hatta yüzlerce kitap sürüldü piyasaya bu konuda; Ruh İkizleri'nin bu kitaplardan temel farkı anlayabilmek için bir "altyapı", "bilgi birikimi" gerektirmiyor olması.  Siyasete, uluslararası ilişkilere, jeopolitiğe, etnik kimliklere, enerji savaşlarına dair hiçbir şey bilmiyor olsanız bile Ruh İkizleri'ni okumanız da, anlamanız da hayli kolay; çünkü neredeyse bir "ders kitabı"nın üniteleri gibi kaleme almış Alan her başlığı.

Mini bir tarih, coğrafya, sosyoloji, teoloji eğitimi verdikten sonra en özet ifadeyle "gevşemeyin" diyor Alan okurlarına;

ABD, Rusya'yı kuşatacak, Çin'i izole edecek, Suriye'den sonra İran ve akabinde Türkiye'yi bölüp parçalayacak, "Büyük İsrail"i oluşturacak, "ikinci bir İsrail" fonksiyonuna sahip "Birleşik Kürdistan" ile bir de "Büyük Ermenistan"ın kurulmasıyla sonuçlanacak "BOP"tan da,  "BİP"ten vazgeçmiş değil!

15 Temmuz'da bir direnç oluşmuş olsa da Türkiye'nin bölgedeki oldu bittilere rıza göstermesi ve sıra kendisine gelene kadar sessiz kalması için "PKK kullanılarak, yeni FETÖ'ler yaratılarak, TSK etkisizleştirilmeye devam edilerek, ekonomik sıkıntılar kullanılarak her yol denenecek."

***

Alan'ın öngörüsü;

"Türkiye Fırat'ın batısında Afrin'de, El Bab'da, Menbiç'te, Tel Rıfat'ta oyalanırken Fırat'ın doğusunda Suriye Kürdistanının tüm kurum ve kuruluşlarıyla yaşama geçirileceği" yönünde.

"Fırat Kalkanı ve Zeytin dalı harekatları", kurgulanan oyunu "şimdilik ve kısmen engelleyip ancak öteledi".

***

"Fırat'ın doğusunda, SDG adı altında, gerçekte PKK/PYD'li teröristlerden oluşan, Pentagon'un 2019 bütçesinde kendilerine yüz milyonlarca dolarlık kaynak tahsis edilen 60 bin kişilik nizami ordu haline getirilen bir güç oluşturulduğu, Kamışlı, Kobani, Cizire, Rakka dahil bölgede özerk yönetimler tüm kurum ve kuruluşları ile hayata geçirildiği için", "Menbiç'teki çözümün Fırat'ın doğusu için de model olması konusunun "tuzak" olup olmadığı çok iyi düşünülmelidir."

 Zira...

"ABD'nin Suriye'deki nihai hedefi tıpkı Irak'ta olduğu gibi bu ülkeyi de üçlü federal bir yapıya dönüştürmektir.

Diğer bölgelerde de "demografik" esaslı yerel yönetimler oluşturulacak ise; Kamışlı, Kobani, Cizire, Rakka'da ortaya çıkacak öz yönetimler ile bunların Türkiye'nin milli güvenliği ve Suriye'nin üniter yapısına olumsuz etkileri çok iyi değerlendirilmelidir. Zira bu model, gelecekte Güneydoğu'da bize de dayatılacaktır."

***

Sözün kısası:

Ruh İkizleri;

"Andımız, İstiklal Marşı, Türkçe ezan, 'Fesli' ile laik Cumhuriyet tartışması... ABD'nin 3 PKK'lı için koyduğu ödül, Kuzey Suriye'deki PYD-YPG hamiliği, akillerin Oslo toplantısı, AKP heyetinin federal sistem incelemesi" derken, CHP'li Hüsnü Bozkurt'un deyişiyle "çanların BOP için çaldığı" tam da şu günlerde okunası kitaplar arasında.

***

GÜNÜN SÖZÜ

"Türk ordusu Türk milletine aittir. Balkan Savaşlarında yaşananlardan ibret alınarak kesinlikle siyasetten uzak tutulmalı siyasete bulaştırılmamalıdır. Aksi, devletin yıkılması, ülke ve milletin bölünmesine zemin hazırlar. Bunun adı da 'ihanet'tir."

Engin Alan

***

SORU-YORUM

 "En ufak aykırı sesin yaşamasına hayat hakkı tanımazsan eğer hangi özgürlükten bahsediyorsun" diye dert yanan eski Başbakan sözcüsü, vaktiyle "en ufak aykırı sesin yaşamasına hayat hakkı tanımamış" olmasaydı, bugün bu soruyu sormak zorunda kalır mıydı acaba?

***

İlahi...

İngiltere'nin Akın İpek hakkındaki iade talebini reddetmesini hayretle karşılayan yandaşlar "büyük skandal" diyorlar...

Yanlış.

Türkiye'nin de bulunduğu coğrafyayla tarihi ait yüzlerce yıl öncesine dayanan hesapları olan bu "misyonerlik" işlerinin de ilk hamisi İngiltere, tam da kendisinden beklenen kararı verdi.

Skandal olan, sizin bu adamları yıllarca koynunuzda beslemeniz, ne istedilerse vermeniz ve hatta kaçmalarını izlemenizdi!

Yazarın Diğer Yazıları