Rus füzeleri kritik bölgeyi hedef aldı. Sınıra 25 km mesafede 30 roketle vurdu

Rus füzeleri kritik bölgeyi hedef aldı. Sınıra 25 km mesafede 30 roketle vurdu
Lviv bölgesel askeri yönetimine göre, Rusya Ukrayna'nın Polonya sınırına yalnızca 25 kilometre mesafedeki bir askeri üssü hedef aldı. Yavoriv'deki askeri üsse sekiz füze ateşlendiği bildirilirken, üstte NATO tarafından Ukraynalılara eğitim verilen Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi bulunduğu belirtildi. Polonya sınırındaki NATO eğitim üssünde en az 9 kişi hayatını kaybederken, 56 kişi de yaralandı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 18. güne girilirken, bölgeden ürkütücü haberler geliyor. Kiev''e doğru ilerleyişini sürdüren Rus ordusu, Polonya sınırından da Ukrayna''ya saldırmayı sürdürüyor.

Lviv Bölgesel Askeri Yönetimi, Rusya''nın Ukrayna''nın Polonya sınırına yalnızca 25 kilometre mesafedeki bir askeri üssü hedef aldığını açıkladı. Yavoriv''deki askeri üsse sekiz füze ateşlendiği bildirildi.

NATO EĞİTİM ÜSSÜ''NÜ VURDULAR

Rus ordusu son olarak Polonya sınırında içerisinde Ukraynalıların da eğitim gördüğü NATO Eğitim Üssü''nü hedef aldı. Lviv kenti yöneticileri tarafından yapılan açıklamaya göre Rusya''nın üssü 30 roket ile hedef aldığı ve saldırıda ilk belirlemelere göre 9 kişinin öldüğü belirtildi. 56 yaralının da acil olarak tedaviye alındığı bilgisine yer verildi.

ÇOK SAYIDA AMBULANS BÖLGEYE GİTTİ

Diğer yandan Yavoriv''deki üssün hedef alınmasının ardından çok sayıda ambulansın bölgeye sevk edildiği ve üssün etrafından siren sesleri gelmeye devam ettiği belirtildi. Saldırıya uğrayan üsse ait ilk fotoğraflar da geldi. Üste büyük yıkım olduğu görülüyor.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI

Ukrayna’nın batısında bulunan Lviv kentine Rus birliklerince bu sabah düzenlenen bombardımanda 9 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı.

Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Maalesef 9 can kaybı var. 57 kişi yaralandı. Şu anda ilk yardım uygulanıyor. Yaralıların bir kısmı Lviv hastanelerine sevk edildi” dedi.

İlgili Haberler