Rus medyası Putin'i rezil etti. Alay konusu oldu

Rus medyası Putin'i rezil etti. Alay konusu oldu
Rusya'nın yarı resmi propaganda televizyonu olan Rossiya-1, Kırım’ın işgalinin 7. yıl dönümü dolayısıyla yeni bir propaganda belgeseli hazırladı. Belgeselde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbas’taki olayların Kırım’da da yaşanmaması için “ilhak” ettiklerini ileri sürdü. Ancak Donbas’taki olaylar, Kırım’dan sonra gerçekleşti. Bu gerçeği unutan bir başka Rus propaganda medyası Ria Novosti, Putin’in sözlerini yanlış yorumlayarak, skandal bir habere imza attı. Ülkede, Putin ile alay geçilmesinden

Kırım Haber Ajansı''nda yer alan habere göre, Rusya’nın yarı resmi yayın organı Rossiya-1 televizyon kanalında, Andrey Kondraşov’un hazırladığı propaganda belgeselinin bir kısmı yayımlandı. Belgeselde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ı işgal etme operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. 

PUTİN: GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAK ZORUNDA KALDIK!

Rusya’nın 2014 yılında Kırım’daki eylemleri ile ilgili açıklama yapan Putin, “Bugün Donbas’ta şahit olduğumuz trajik olayların meydana gelme olasılığını göz önünde bulundurdum. Bu yüzden, olayların tam da bu şekilde gelişimini önlemek ve Kırım sakinlerinin iradesini özgürce ifade etmelerini sağlamak için gerekli önlemleri almak zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı. Putin konuşmasında, Rus silahlı kuvvetlerinin Şubat-Mart 2014’te Kırım’da kullanılmasını  “gerekli önlemler”, Rusya tarafından desteklenen ayrılıkçı güçler ile Ukrayna ordusu arasında Donbas’ta devam eden çatışmaları ise “trajik olaylar” olarak değerlendirdi.

RUS MEDYASINDA HABERLER “DONBAS’IN TEKRARLANMAMASI İÇİN KIRIM’I İLHAK ETTİK” BAŞLIĞIYLA VERİLDİ!

Rus propaganda medyasında çıkan bir çok haberde, Putin’in Kırım’da “Donbas’ın tekrarlanmaması” için sözde referandum yapıldığına yönelik sözleri yayımlandı. Konuya ilişkin, sosyal medya kullanıcıları, Rus basınında çıkan söz konusu haberleri tiye aldı. Zira, Kırım’da sözde referandum düzenlendiği sırada Donbas’taki çatışmalar henüz başlamamıştı. Donbas’taki çatışmalar, Nisan 2014’te, Strelkov lakabıyla bilinen Rus subayı İgor Girkin’in yönettiği silahlı grubun Slovyansk ve yakındaki kentleri ele geçirmesi ile hareketlenmişti.

PUTİN’İN ALAY KONUSU OLDUĞU HABERİ GERİ ÇEKTİLER!

Rus propaganda medyası Ria Novosti, Putin’in alay konusu olan sözlerine ilişkin haberi kaldırdı.

Rus propaganda medyalarından Sputnik’in Türkçe servisi ise haberi aynı şekilde verdi.

YOUTUBE, BELGESELİ “UYGUNSUZ” BULMUŞTU

Daha önce video paylaşım platformu YouTube, Andrey Kondraşov tarafından 2015’te hazırlanan “Kırım. Vatana Dönüş” isimli propaganda belgeselini, “bazı kitleler için uygunsuz veya rahatsız edici” bulmuştu.

İlgili Haberler