Rusya ile ABD arasında korona savaşı çıktı

Rusya ile ABD arasında korona savaşı çıktı
Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı Igor Kirillov, Korona virüs salgınının ortaya çıkmasında ABD'nin parmağının olabileceğini iddia etti.

Tüm dünyayı etkileyen, insanların eve kapandığı döneme yol açan Kovid-19 ile ilgili Rusya’dan ABD’nin parmağının olabileceğini ileri süren açıklama geldi. Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı Igor Kirillov, korona virüsün insan yapımı olduğunu ve ABD''nin yürüttüğü projeler çerçevesinde yayıldığını savundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, insan hayatını ve küresel ekonomiyi baltalayan korona virüs salgınıyla ilgili Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı Igor Kirillov ABD’yi suçladı.

Korona virüs salgınının ortaya çıkmasında ABD''nin parmağının olabileceğini söyleyen Kirillov, "ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı''nın, yeni korona virüsün ortaya çıkmasında rol oynaması ihtimalini değerlendiriyoruz. Ajans, 2009''dan beri yeni korona virüs türlerini inceleyen Predict programını finanse ediyor" ifadelerini kullanarak, ABD merkezli "Metabiota" şirketinin Ukrayna''daki bu tür çalışmalarda da görev aldığını hatırlattı.

"ABD''NİN ROLÜNE YENİDEN BAKILMASI GEREKİYOR"

ABD''li yetkililerin daha önce bu gibi çalışmaları sürekli olarak itiraf ettiğini savunan Kirillov, "ABD yönetiminin dar hedefli biyolojik çalışmaları göz önüne alındığında ve bu tür açıklamalar bizi yeni korona virüs pandemisinin nedenlerine ve ABD askeri biyologlarının korona virüsün ortaya çıkması ve yayılmasındaki rolüne yeniden bakmaya neden oluyor" dedi.

 

İlgili Haberler