Putin’in süper yatına el konuldu. 700 milyon dolar değerinde

Putin’in süper yatına el konuldu. 700 milyon dolar değerinde
Rusya lideri Vladimir Putin'e ait olduğu iddia edilen 700 milyon dolar değerindeki Shahrizad isimli yata İtalya'da mal varlığı dondurma işlemi uygulandı...

Rusya lideri Vladimir Putin''e ait olduğu iddia edilen 650 milyon Euro (700 milyon dolar) değerindeki Shahrizad (Scheherazade) isimli yata İtalya''da mal varlığı dondurma işlemi uygulandı.

140 metrelik yat, geçen Eylül''den bu yana İtalya''nın Toskana bölgesindeki Marina di Carrara limanında bakımdaydı. Rusya''nın Ukrayna işgalinin ardından Avrupa Birliği''nin önde gelen Rus yöneticilere yaptırım kararları almasıyla Scheherazade isimli yat da mercek altına alınmıştı.

Hapisteki muhalif Rus lider Alexey Navalni''nin destekçileri süper yatın Putin''e ait olduğunu iddia ediyordu.

ABD''li New York Times gazetesi de geçen Mart ayında yatla ilgili detaylı bir haber hazırlayarak "En büyük yatlar dünyasında (140 metreden uzun yalnızca 14 tane var) Scheherazade, olası sahibi bilinmeyen tek yat olarak özel bir yere sahip" demişti. Gazeteye konuşan bazı ABD''li yetkililer de yatın Putin''e ait olabileceğini savunmuştu.

“FAKİR HALKI VE SOLCU GENÇLERİ KANDIRIYORLAR”

Gelişmeyi paylaşan Kiev’de yaşayan Kırımlı Türk gazeteci Gülsüm Khalilova sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Rusya lideri Putin''in "süper yat" olarak bilinen Shahrizad yatı yaptırımlar kapsamında #İtalya''da tutuklandı/el konuldu. Yat 700 milyon dolar değerinde.

Putin ve etrafının, Sputnik, RT yöneticilerinin milyar dolarları ortaya çıkıyor. İtalya, İspanya gibi ülkelerde villaları,yatlar olduğu anlaşılıyor. Ama fakir halkı,kirasını,Ünversite harcını ödeyemeyen solcu gençleri ise "Kapitalizm ve NATO ile mücadele" deyip kandırıyorlar” ifadelerini kullandı…

İşte o paylaşım:

İlgili Haberler