Rusya’dan ABD'ye karşı dolar hamlesi

Rusya’dan ABD'ye karşı dolar hamlesi
Rusya, Ukrayna'ya saldırılarının ardından ABD'nin yaptırımlarına karşı kendi ülke ekonomisine destek amacıyla 32,3 milyar dolar fazla bütçe kullanacağını açıkladı.

Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle yaptırımlar uygulanan Rusya, ekonomiye canlandırmak içim 32,3 milyar dolar piyasaya sürdü. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya’ya yönelik uygulanan ekonomik yaptırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaptırımların ardından Rusya’da enflasyonun normale dönmeye başladığını söyleyen Siluanov, “Enflasyon yavaşlıyor, finansal piyasalardaki istikrar nedeniyle enflasyon oranları kademeli olarak düşüyor” dedi.

Ülkede finansal istikrarın sağlanmasından dolayı faiz oranlarının olumlu yönde etkilendiğini savunan Siluanov, “Federal kredi tahvillerinin uzun vadeli faizleri yüzde 10,5''e düştü. Enflasyon düştükçe bu göstergede daha fazla düşüş bekliyoruz. Rusya Merkez Bankası, enflasyon için risk oluşturmadan faiz oranlarını düşürmeye başladı. Enflasyondaki daha fazla yavaşlama, ekonomideki faiz oranlarının düşmesine ve buna bağlı olarak ticari faaliyetleri genişletmek yönünden katkıda bulunacaktır” dedi.

İlgili Haberler