ABD'den savaş hazırlığı: 250 milyon dolar istendi

ABD'den savaş hazırlığı: 250 milyon dolar istendi
ABD siber güvenliğin korunması ve olası bir savaş durumunda kendini savunabilmesi amacıyla "ABD Siber Komutanlığı" için 250 milyon dolarlık yeni bir istek listesi oluşturduğunu duyurdu.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; ABD Kongresi ile paylaşılan ABD Siber Komutanlığı (USCYBERCOM) istek listesini açıkladı. Saldırı ve savunma amaçlı operasyonlar yürütebilmek için devletten ek bütçe talep etti. Orduda şu anda 6200 personel bulunduğu belirtildi. Ordu, Siber Görev Gücünü desteklemek için 168 milyon dahil olmak üzere toplamda 236 milyon dolar talep etti.

SİBER HARCAMALAR REKOR KIRDI

2023 mali bütçesinden siber güvenlik kurumlarına 10.9 milyar dolarlık para ayıran ABD, Siber Komutanlık için ekstra fonlamalar yapmak zorunda kalabilir. Kongre ile paylaşılan ABD Siber Komutanlığı finanse edilmeyen öncelikler listesi, saldırı ve savunma amaçlı siber operasyonlara daha fazla bütçe istiyor.

Sadece Siber Görev Gücü’nün (CMF) 168 milyon dolar istemesi dikkatlerden kaçmadı. CMF; Savunma Bakanlığı ağlarını savunan, askeri hedefleri destekleyen, dış saldırılarla mücadele için veri desteği sağlayan ve ABD altyapısını savunan 133 ayrı ekipten oluşuyor.

Siber Komutanlığın ABD Kongresine sunduğu finanse edilmeyen öncelikler listesi, 168 milyon doların bu ekiplere operasyonel desteği geliştirmek ve siber eğitime öncelik vermek için kullanılacağını belirtiyor. ABD Kongresinin Pentagon için 773 milyar dolarlık bütçe talebini değerlendirmesi ve ABD Siber Komutanlığı için ek bütçe oluşturması bekleniyor.

ABD Siber Komutanlığının listesindeki önemli bir istek ise kritik yetenekler sağlamak için geliştirilen “Ortak Siber Savaş Mimarisi’ne (JCWA)” harcanacak. Siber ordu yetkilileri, operasyonların stratejik önceliklerle uyumlu olmasını sağlamak JCWA’ya 56.4 milyon dolar ayıracak.

İlgili Haberler