Rusya’dan S-400 açıklaması

Rusya’dan S-400 açıklaması
Türkiye ve Rusya arasında varılan Suriye mutabakatının ardından iki ülke arasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Rusya'dan gelen açıklamaya göre, daha fazla S-400 satışı için Türkiye'yle görüşmelerin yürütüldüğü belirtildi.

Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport'un başkanı Aleksandr Miheyev, yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye'nin daha fazla S-400 satışı için görüşme halinde olduğunu bildirdi.

Miheyev tarafından yapılan diğer açıklamaya göre, füzeler de dahil S-400'ün tüm parçalarının Türkiye'ye teslim edildiği de açıklandı. 

Türkiye'yle yapılan görüşmelerde S-400'lerin yerini belirlemede son aşamada olunduğu da aktarıldı.

KREMLİN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, terör örgütü PKK uzantısı YPG güçlerinin, Suriye'nin kuzeydoğusundaki 30 kilometrelik alandan çekilmediği takdirde, Türk ordusu tarafından 'ezip geçileceğini' söyledi.

Reuters’ın haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü, ABD’nin Kürtleri Türkiye sınırına yakın durmaya ve Türk ordusuyla savaşmaya teşvik ettiğini öne sürdü.

Rus haber ajanslarına konuşan Peskov, “ABD, Kürtlerin en yakın müttefiki olageldi. Ve şimdi onları terk ettiler, temelde onlara ihanet ettiler ve Kürtleri sınırda tutmayı tercih ediyorlar ve esasen onları Türklerle savaşmaya zorluyorlar” ifadelerini kullandı.