Rusya-Ukrayna gerilimi altını uçurdu

Rusya-Ukrayna gerilimi altını uçurdu
Rusya-Ukrayna arasındaki tansiyon arttıkça başta petrol ve altın olmak üzere ibreler yukarı yöne döndü. Uluslararası piyasalarda altının onsu yüzde 1,33 artarak 1.860 dolar seviyesine yükseldi.Gram altın ise 800 liranın üzerinde hatta 810 liraya yaklaşıyor.

Tansiyon artıyor gram altın yürüyor

Ukrayna ile Rusya arasında artan tansiyonun ardından yüzde 3''ün üzerinde yükseliş gösterdi. Altın da aynı petrol gibi ibresini yukarı yöne çevirdi.Altının onsu 1900 dolara doğru ilerlerken,Avrupa Birliği (AB) yetkilileri de zorunlu olmayan personele Ukrayna''yı terk etmeleri çağrısında bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise "Çin Olimpiyatları" bitmeden Rusya''nın Ukrayna''yı işgale başlayabileceğini söyledi. Sullivan, Ukrayna''da işgalin her an başlayabileceğini, Amerikalıların derhal ülkeyi terk etmesi gerektiğini ve işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını ifade etti.

Küresel petrol talebindeki toparlanma devam ederken arzın daha da sıkılaşacağına yönelik beklentiler de petrol fiyatlarını yukarı taşıyan etmenler arasında yer aldı.

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) son raporunda petrol piyasalarının sıkı olduğuna işaret edildi. IEA''nın ocak ayına ilişkin "Petrol Piyasası Raporu"nda, küresel petrol talebinin 2022''de geçen yıla göre günlük 3 milyon 227 bin varil artışla yaklaşık 100 milyon 600 bin varil olmasının beklendiği aktarıldı.

ALTIN FİYATLARI ARTIYOR

Altın fiyatları ise artan enflasyon endişelerinin ardından artış gösterdi.Yatırımcılar tarafından "güvenli liman" olarak değerlendirilen altının ons fiyatı yüzde 1,33 artarak 1.860 dolar seviyesine yükseldi. Türkiye''de de altın yükselişte. Gram Altın 800 lira seviyesinde güne girerken, çeyrek altın 1330 lira, cumhuriyet altını ise 5300 liranın üzerinde.

İlgili Haberler