RÜZGARLI SOKAK

RÜZGARLI SOKAK
Çatı’nın amblemi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı seçimi için iki koldan çalışmalarını sürdürüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden daha önce kapalı zarf içinde üç aday önerisi istemişti. Zarfları Kılıçdaroğlu açtı, vekillerin aday gösterdiği isimler arasında ilk sırayı Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan alırken eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise ikinci oldu.

chp-8cm-en.jpg

Emine Ülker Tarhan,  “Kesinlikle aday olmam”  derken eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakın ve ondan beklentisi olan kişiler için adı hâlâ bir seçenek olarak masada duruyor.
MHP’de ise bambaşka bir hava hakim. Çatı aday önerisini ortaya atan Bahçeli, tarif yapıp isim dillendirmese de MHP’liler seçim çalışması için şimdiden kolları sıvadı.
Hatta işi daha da ileri götürenler oldu. İki partiyi ortak noktada buluşturmak isteyen bazı  MHP’li vekiller ortak adaya amblem bile buldu.
Atatürk’ün 1928’den sonra çizdirdiği CHP amblemi milletvekilleri arasında büyük ilgi gördü. Amblemde Türkiye haritasının içinde 6 ok yer alırken Atatürk yazısındaki ’U’harfi hilal şeklinde ve içinde de  “Bozkurt”  var. İşte o amblem.


Kulisi şaşırınca Genel Kurul’a giremedi
TBMM’de geçtiğimiz haftanın dikkat çeken konularından biri de AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’nun muhalefet kulisinden TBMM Genel Kurulu’na girmek istemesi ve kapıdakiler tarafından tanınmaması oldu. Sürekli iktidar kulisinden genel kurula giriş yapan kadın milletvekili acelesi olacak ki bu sefer muhalefet kulisinden girmek istedi. Ancak muhalefet kulisinin kapısında nöbet tutan görevli polisler ilk anda kendisini tanıyamadı.  “Bir dakika durun” diye kendisini uyarınca ortalık kısa süreliğine karıştı. Kendisinin milletvekili olduğu anlaşılınca da sorun fazla büyümeden çözüldü. 


Başbakan 10 Haziran’da istifa edecek
Ankara’da artık binde bir ihtimal dışta kalmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Muhalefet de bunu düşünüyor. Öyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cuma günü yaptıkları görüşmede de bu gündeme geldi. Muhalefet partileri ciddi bir sıkıntı içinde. Çünkü seçimi nasıl finanse edeceklerini bilemiyorlar.
Başbakan Erdoğan’ın devlet imkânlarını kullanarak rahat bir seçim kampanyası yürütmesinin rekabeti zorlaştıracağını düşünüyorlar.
Erdoğan da muhalefetin kaygısının dışında bu durumu propaganda malzemesi olarak kullanabileceğini hesaplıyor. AKP kulislerinde dillendirilenlere göre Erdoğan 10 Haziran’da istifa edecek. Seçime Başbakan olarak girmeyecek. Bu tezi savunanlar Erdoğan’ın yerel seçimlerde aday olan bakanların istifasını istemesini örnek olarak gösteriyorlar. Erdoğan’ın da bu yolu izleyeceğini ve rakibi  CHP veya MHP üyesi bir isim olursa bu yolla istifaya zorlayacağını düşünüyorlar. 
Öte yandan yerel seçimlerde Dombıra’yı seçen Erdoğan için özel bir seçim müziği hazırlanıyor. Erdoğan’ın seçim müziği bulma görevini de yine Erol Olçak’a verdiği konuşuluyor.


Ne çektiysen protokolden çektin Alan Paşa
MHP Milletvekilleri Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay Balyoz Davası’ndan 18 yıl hüküm giyen MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Alan Paşa’nın görevde olduğu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törende ayağa kalkmadığını anımsatarak, ziyarete ilişkin detayları ise şöyle anlattı: 
 “Haberi olmadığı için bizim gittiğimiz saatte spor yapıyormuş. Bizi eşofmanlarıyla karşılamak zorunda kaldı. Neden haber vermediniz, böyle karşılamak istemezdim dedi nezaketle. Alan çok nazik bir insan. Aynı zamanda samimi. Samimiyetimiz olduğu için ben de kendisine espri yaptım. ’Yahu zaten başına ne geldiyse bu protokol yüzünden geldi’ dedim. Ziyaretçileri hiç eksik olmadığı için Alan misafirlerini takım elbiseyle karşılıyor. Bizim için sorun yok. Ama espri konusu olması hüznü biraz dağıttı.”