RÜZGARLI SOKAK

RÜZGARLI SOKAK
Deprem bahane!..

AKP, Tekirdağ’da gözüne kestirdiği ilköğretim okuluna el koymak için ilginç bir yöntem geliştirdi. Tekirdağ’da 143 okul var. Milli Eğitim Bakanlığı depreme karşı okulları dayanıklı hale getirme projesi kapsamına nedense 4’ünü  aldı.
Bunlardan biri de 1908’de inşa edilen tarihi Süleymanpaşa İlköğretim Okulu..
Okullar kimseye sorulmadan boşaltıldı. Öğrencileri başka yerlere dağıtıldı. Gelin görün ki Tekirdağ’da söylenti başladı. Süleymanpaşa bir daha okul olarak hizmet vermeyecek.
İddiaya göre İl Milli  Eğitim Müdürlüğü bu binaya taşıyacak CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de iddianın peşine düştü. Ve Milli Eğitim Bakanı’na soru önergesi verdi.
 “143 okul varken sadece 4’ü için onarım kararı alınıyor. Kaynak bulunamadığı için okulların güçlendirilmesi yapılamayacağı doğru mudur?”  diye soran Yüceer,  “Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına sokacağını iddia edenler, bir Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapamıyorlar, öğrencilerin okuluna göz dikiyorlar, kaynak yetersizliğinden depreme karşı okulları güçlendiremiyorlar. Birinci derece deprem kuşağı olan ülkemizde, hiç aklımıza dahi getirmek istemediğimiz, herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda bunun adı ’kader mi, fıtrat mı’olacak? Bir an önce okullarda gerekli önlemler alınmalı, kalıcı çözümler hayata geçirilmelidir. Ayrıca okulun sağlamlaştırıldıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılacağı doğru mudur?”  diyor.


“Çıt Çıt Lobisi” ve Arınç
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasi yaşamında 3 koltuğa oturamadı. Biri cumhurbaşkanlığı, diğeri Başbakanlık ve  üçüncüsü de parti genel başkanlığı...
Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olacağı söylentisi haliyle Arınç’a geçici de olsa Başbakanlık yolunu açacak gibi görünüyordu. Aslında  seçime kadar Bülent Abi formülü AKP kulislerinde de dillendirildi.
Hatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’a,  “Başbakanlık Bülent Abi’nin hakkı”  bile dedi. 
Fakat Erdoğan,  “Hak mak yok”  diyerek reddetti ve iddialara göre koltuğa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu düşündüğün söyledi.
Gül, ikinci seçenek olarak da  “Türkiye’nin ekonomide ve siyasette normalleşmeye ihtiyacı var”  diyerek Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı işaret etti. Tartışma-konuşma bu minvalde kaldı. 
Bu sözler Arınç’ın da kulağına kadar geldi.
Arınç faturayı Başbakan Erdoğan yerine Twitter’ı kullanan ki (bunların arasında Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da var)  “Çıt Çıt Lobisi” ne çıkardı ve üyelerini de şöyle sıraladı:
 “İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut.” 


Cemaat eylem planı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cemaat fobisi depreşti depreşeli kimseye rahat bir uyku yok. Erdoğan, ne yapıp edip ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’i örgüt lideri olarak yargılatmanın peşinde.
Bunun için de yöntem seçimi yapıldı. Cemaat ya da Erdoğan’ın ünlü deyimiyle “paralel yapı” ;  “Gayri Milli Unsurlar Eylem Planı” kapsamına alındı.      
Bu plana göre cemaat  “terör örgütü” , Gülen de  “terörist başı”  olarak lanse edilecek ve uluslararası argümanlar da buna göre oluşturulacak.
İkinci yol da mali operasyon.
Tüm bu yazdıklarımız AKP kulislerinde yüksek sesle konuşuluyor. Ve ekliyorlar;
“Cemaate yakın iş adamları ve bir bankaya karşı operasyonun eli kulağında. TMSF, bankanın yönetimine el koymak için gün sayıyor.” 
 İddialara göre TMSF bankanın sadece yönetimine el koyacak. Ardından da hesap hareketleri mercek altına alınacak.
Operasyonun  sonraki  ayağında ise medya kuruluşları var. Banka ile organik bağı bulunan medya kuruluşlarının da yönetimi TMSF’ye geçecek.


Söz uçar yazı kalır!..
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçiminde çatı aday için BDP-HDP’nin de kapısını çaldı. HDP’liler, “Bizi Erdoğan’a mahkum etmeyecek bir isim çıkarın” dediler. Ancak işin bir de perde arkası var.
Kulislerde dillendirilenlere göre; asıl görüşme AKP ile BDP-HDP arasında yaşanıyor. Başbakan Erdoğan’ın hesabı ilk turda seçimi almak. Ona göre yüzde 45 oy cepte. 4 puan da yurt dışı oylarından gelecek. Etti mi yüzde 49. Fakat bu yetmiyor, yüzde 2’lik bir oy eksik.
İşte Erdoğan, yüzde 2 oy için BDP-HDP’den destek istiyor. BDP-HDP’lilerin istekleri malum;  “terörist başı ev hapsine çıkacak.” 
Erdoğan isteği reddetmiyor da!.. BDP-HDP’liler de öyle sözle  “tamam falanla”  bu işin olmayacağını düşünüyorlar ve illaki yazılı anlaşma istiyorlar.
İşte sorun da burada çıkıyor. Başbakan Erdoğan, yazılı anlaşmaya yanaşmıyor.


CHP’nin 18 horozu
Yerel seçim sonuçları CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin’i Genel Başkan Yardımcılığı koltuğundan etti. Ünlü  “5’li komisyon” dan Başkanlık Divanı’nda sadece 2 kişi kaldı. Yılların siyaset kurdu Adnan Keskin, haliyle bu duruma öfkelendi. Her ne kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzüne karşı öfkesini dillendiremese de özellikle görevden alınış yöntemi fena kırdı Keskin’i.
Yaptığı sohbetlerde sık sık bu durumu dillendiren Keskin,  “Siyasi hayatımda ilk kez görevden alındığımı TV’deki alt yazıdan öğrendim” diye sitem etmekten geri kalmıyor.
Keskin bununla da kalsa iyi, CHP’nin yeni MYK’sına karşı da sitemkâr. Keskin’e göre CHP’de fikir ve politika birliği yok. Yapılan açıklamalar, birbiri ile çelişiyor. Keskin, MYK üyesi sayısını kastederek bu durumu da şöyle açıklıyor:
“Vakitsiz öten horozlar gibi davranıyorlar. Biri çıkıyor, başka konuşuyor, diğeri bir başka. CHP’nin tam 18 horozu var.”