Sabah sabah yapılan paylaşımı çerçeveletip duvara asmak lazım. Günün en gerçek açıklaması Prof. Bengi Başer’den geldi

Sabah sabah yapılan paylaşımı çerçeveletip duvara asmak lazım. Günün en gerçek açıklaması Prof. Bengi Başer’den geldi
Yaptığı şeffaf açıklamalarda bilinen Kardiyoloji profesörü Bengi Başer sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Tolstoy'un "Öyle horozlar vardır ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar." sözünü paylaşan Prof. Başer, korona virüse ilişkin verileri aktararak mevcut önlemlere dikkat çekti. 

Korona virüs salgını sürecinde yaptığı şeffaf açıklamalarla bilinen Kardiyoloji profesörü Bengi Başer sabah saatlerinde Twitter hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Prof. Başer, sabah saatlerinde Twitter''dan paylaştığı mesajda Tolstoy''un kibir ve ego üzerine söylediği "Öyle horozlar vardır ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar." sözü ile takipçilerine "Günaydın" dedi.

Prof. Başer, çok sayıda beğeni alan bu mesajının ardından korona virüse ilişkin oranları paylaştı. Test pozitiflik oranının yüzde 16 olduğunu söyleyen Başer, aylık artış oranlarının yeni vakalarda yüzde 243, yeni hastalarda yüzde 100, ağır hastalarda yüzde 72, ölümlerde ise yüzde 110 olduğunu söyledi. Bu oranlara karşın alınan önlemlere dikkat çeken Prof. Başer, "Sadece Cumartesi kısıtlaması; ama aynı anda tüm yurtta havuzlar ve halı sahalar da açıldı... Para, para, para..." ifadesini kullandı.