Sabiha Gökçen'deki uçak kazasını böyle anlattılar

Sabiha Gökçen'deki uçak kazasını böyle anlattılar
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 3 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralı olarak kurtulanlar yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Pegasus Hava Yolları’na ait İzmir-İstanbul seferini yapan uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra duramayarak pistten çıktı. Kazanın ardından uçak 3’e bölünürken kazada 2’si bebek, 175 yolcu ve 6 mürettebat bulunurken 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Uçak kazasında yaralananlar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri sürerken, kazazedeler yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Kazadan yaralı olarak kurtulan üniversite öğrencisi Yağız Eray Esgin, yaşadığı korku dolu anları, “Pise iniş yaptıktan sonra ‘telefonlarını açabilirsiniz’ anonsu yapıldı. Daha sonra telefonumu açtığım anda uçağın kabininin aşağıya düştüğünü gördüm” diyerek anlattı.

“ATLAYARAK ÇIKMAK ZORUNDA KALDIM”

Kazanın ardından hosteslerin acil çıkış kapılarını açmaya çalıştığını ve sol arka kapı açılamayınca sağ arka kapıdan atlayarak kendini kurtardığını söyleyen Esgin, “Telefonumu açtığım anda uçağın kabininin aşağıya düştüğünü hissettim. Bu andan sonra kendimden geçmişim. Gözlerimi tekrar açtığımda hosteslerin acil çıkış kapılarını açmaya çalıştığını gördüm. Sol arka kapı açılmayınca, sağ arka kapıdan atlayarak çıkmak zorunda kaldım. Bir süre yürüdükten sonra ambulansa ulaştım. Çevrede bir kaos ortamı hakimdi. Ambulansta yine bilincimi kaybetmişim. Uyandığımda hastanedeydim" ifadelerini kullandı.

“BİR ARA BENZİN KOKTU”

Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkan uçaktaki kazayı yaralı olan atlatan bir diğer kazazede Berk Yenipazar yaşadığı zorlukları, “İnsanlar koşturuyordu, içeri girip enkazdan çıkarmak isteyenler, dışarıda yaralılara yardım edenler... Bir ara benzin koktu, 'herkes dağılsın' bağırtıları oldu. Kafam yarıktı, zor yürüyorum. Yanımda birisi vardı, çocuk kurtardı kendisini bir şekilde. Çıkardı kazağını bana verdi, 'bastır' dedi. Bastırdık tampon yapmaya çalıştık, olabildiği kadar" sözleriyle anlattı.

İlgili Haberler