Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Korona aşısı ne zaman kullanılabilecek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Korona aşısı ne zaman kullanılabilecek?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada korona virüs aşının Eylül ayından önce kullanılamayacağını ifade etti.

Korona virüs gündemi ile toplanan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Fahrettin Koca kameraların karşısına geçti.

Salgının Türkiye'deki seyrine ilişkin açıklamalarda bulunan ve son verileri paylaşan Koca, 2 bin 376 vatandaşın koronadan hayatını kaybettiğini ifade etti.

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Koca, "Aşı ise, her şey iyi giderse Eylül'den önce kullanımının şu an söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"Şu an 6 merkezde devam ediyor. 3 merkezimizde virüsün izolasyonu sağlandı. Bu noktadaki gelişmeler oldukça bilgilendirmiş olacağız.

Dünyadaki gelişmeler, insanlara uygulanma noktasında yol aldığını söyleyenler İngiltere oldu. İngiltere Sağlık Bakanı ile bugün görüştüm, detaylı bir şekilde konuştuk.

Bu dönemde koruyucu ekipmanla ilgili talepleri olmuştu, dün de izni vermiştik. Bu anlamda da Türkiye, İngiltere'ye ikinci kez yardım etme konusunda adım atmış oldu.

Hem İngiltere'nin hem de bizim bilim insanlarımızın karşılıklı bilgi alışverişi ve tecrübe paylaşımı olacak. Aşı ise, her şey iyi giderse Eylül'den önce kullanımının şu an söz konusu olmadığını ifade ettiler."