Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan corona virüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan corona virüs açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de ortaya çıkan corona virüs salgınına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yurtdışına çıkan vatandaşların kalabalık ortama girmemesi için uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs ile ilgili Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından salgın hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Corona virüsün sık olarak görüldüğü ülkelere seyahat etmiş vatandaşlara uyarılarda bulunan Bakan Koca,  "Son 5 günde Çin, İtalya, Irak, İran ve Güney Kore gibi virüsün yaygın görüldüğü ülkelere seyahat etmiş olanlar 14 gün boyunca evde kalmalılar" dedi.

"İÇİMİZDE BU VİRÜSÜ TAŞIYAN İNSANLAR DA OLABİLİR"

Salgının görüldüğü ülkelerdeki insanlarla temas edenler için de aynı tavsiyelerde bulunan Bakan Koca, "Kapımızda bir salgın olduğunu biliyoruz. İçimizde bu virüsü taşıyan insanlar da olabilir. Dün, önceki gün veya 14 gün itibariyle bölgede olup ülkeye giriş yapmış vatandaşımız da var. Bu beş ülke özellikle olmak kaydıyla yurt dışında seyahat etmiş olan kişilerin kalabalık ortamlara girmemelerini ve mümkün mertebe son 14 gün günlerini evde geçirmelerini önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Koca, ayrıca vatandaşlara zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmamaları uyarısında da bulundu.