Tıp dünyasından şok açıklama: Sağlık durumunu takip edecek e-dövme çıktı

Tıp dünyasından şok açıklama: Sağlık durumunu takip edecek e-dövme çıktı
Güney Koreli bilim insanları sağlık değerlerini izleyebilecek bir e-dövme üzerinde çalıştığını açıkladı. Potansiyel sağlık sorunlarına karşı kişiyi uyaracak olan bu dövmelerin cihazı geliştirilmeye çalışılıyor.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Güney Koreliler, yakın bir zamanda vücutlarında özel dövmeler sayesinde mevcut sağlık sorunlarına karşı uyarı alacaklar. Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü‘ndeki bir grup araştırmacı, sıvı metal ve karbon nanotüplerden yapılan elektronik mürekkep üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ortaya çıkacak olan bu elektronik mürekkeplerle de dövme yapmanın mümkün olacağı açıklandı.

Biyoelektrot işlev gören bu dövmeler, herhangi bir cerrahi uygulamaya gerek kalmadan uygulanmaktadır. Dolayısıyla bu e-dövmeleri yaptırırken canınız yanmayacaktır. E-mürekkep, oda sıcaklığında sıvı halde yer alan ve yarı iletken veya termometrelerde de kullanılan galyumdan üretilmiştir.

Steve Park konuyla ilgili açıklama yaptı. “Gelecekte, iletişim kurabilmemiz veya vücudumuz arasında harici bir cihaza sinyal gönderebilmemiz için bu mürekkeple entegre kablosuz bir çip bağlamayı umuyoruz.” dedi.

İlgili Haberler