Sahil Güvenlik Komutanlığı 44 personel alacak

Sahil Güvenlik Komutanlığı 44 personel alacak
Sahil Güvenlik Komutanlığı ikamet şartsız en az lise mezunu 44 personel alacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS 60 puanla en az lise mezunu farklı unvanlarda 44 personel alınacak.

Adaylar başvurularını 24 Şubat - 4 Mart 2022 tarihleri arasında e-devlet üzerinden Online olarak yapacaklar. 4 Büro Personeli, 3 Tekniker, 4 Garson, 25 Hizmetli, 1 Marangoz, 6 Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme, 1 Motor Teknisyeni alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlar ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı’nda belirtilen şartlara sahip olmak, 18 – 36 yaş arasında olmak, Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, 2020 yılı KPSS sınavından ilgili puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Büro Personeli alımı için (1 kişi) İlgili bölümlerden Önlisans mezunu olmak.

Büro Personeli alımı için (3 kişi) İlgili bölümlerden Önlisans mezunu olmak veya Önlisans mezunu olup MEB’den onaylı en az 120 saatlik bilgisayar sertifikası sahibi olmak.

Tekniker (bilgisayar) alımı için Meslek Yüksekokullarının Bilgisayar Teknolojisi veya Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu olmak.

Tekniker (harita kadastro) alımı için Meslek Yüksekokullarının Harita, Harita Kadastro veya Harita Teknikerliği bölümlerinin birinden mezun olmak.

Tekniker (inşaat) alımı için Meslek Yüksekokullarının İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi bölümlerinin birinden mezun olmak.

Garson alımı için Meslek Liselerinin; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının Servis/Garson bölümünden mezun olmak veya lise mezunu olmanın yanında servis/garson dalında ustalık veya kalfalık ya da Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Servis Elemanı(Garson) Sertifikasına sahip olmak.

Hizmetli alımı için Lise mezunu olmak, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Ev ve Kurum Temizliği Kursu Belgesi’ne sahip olanlar belgelerini başvuru sistemine yükleyerek başvurularını tamamlayacaklardır. (Destek Personeli (Hizmetli) unvanına Ev ve Kurum Temizliği Kursu Belgesine sahip olmayan adaylar da başvuru yapabilecektir.)

Marangoz alımı için Meslek Liselerinin Ahşap Teknolojileri Alanı/Dalları veya Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı/Dallarının birinden mezun olmak.

Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Teknisyeni alımı için Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, İklimlendirme Sistemleri, Soğutma Sistemleri, Yapı Tesisat Sistemleri ve Soğutma bölümünden mezun olmak.

Motor Teknisyeni alımı için Meslek Liselerinin; Makine Teknolojisi alanının “Makine Bakım” Motor (Benzinli), Motor (Dizel) veya Denizcilik Liselerinin “Makine Zabitliği” bölümlerinin birinden mezunu olmak.