Fenerbahçe transferi için kararı bekliyor

Fenerbahçe transferi için kararı bekliyor
Sarı-lacivertliler İsviçre Federal Mahkemesi'nin 3 Temmuz'da vereceği ara karara kilitlendi. Yönetim, olumlu bir sonuç çıkması halinde Devler Ligi'nde oynayacak yıldız transferine başlayacak. Fazla yabancıları gönderecek olan Kanarya'da hedef, Andre Ayew ile Jimmy Durmaz

Avrupa yasağı olduğu için Brezilyalı Diego dışında henüz yeni bir transfer yapmayan Fenerbahçe, 3 Temmuz tarihinde İsviçre Federal Mahkemesi'nin vereceği ara karara kilitlendi.. Mahkemenin 3 gün sonra açıklayacağı ara karardan yürütmeyi durdurma çıkması halinde  sarı-lacivertli kulüpte hareketli günler başlayacak. Lozan'da görülücek mahkemeden beklenildiği gibi bir karar çıkar (yani mahkeme, UEFA'nın verdiği, CAS'ın da onadığı cezalar için yürütmeyi durdurursa) ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanırsa güçlü bir kadro için düğmeye basılacak. Daha önce "Diego Ribas'ı aldık ve transferi kapattık" diyen başkan Aziz Yıldırım'ın Avrupa aşkına Devler Ligi'nden başarı ile çıkmak için eldeki faydalanamadığı yabancıları yok pahasına elden çıkarıp, en az 3 yıldız oyuncu almayı planladığı öğrenildi.

Önce yurt içi 
Bu doğrultuda bir liste hazırlayan sarı-lacivertlilerin önceliğinin ise Jimmy Durmaz olduğu belirtildi. Türk pasaportu taşıyan İsveçli futbolcu için Gençlerbirliği ile temasa geçildi ve bonservis şartları konuşuldu. İlhan Cavcav, önceki gün 3.5 milyon euro verenin futbolcuyu alacağını açıklamıştı. Listedeki diğer isim ise Ersun Yanal'ın çok istediği Antalyasporlu Emrah Başsan. Ligin en iyi kanat oyuncularından olan 22 yaşındaki futbolcunun transferinde Antalyaspor küme düştüğü için sorun çıkmayacak gibi görünüyor. Bu arada sarı-lacivertliler, kararın olunlu çıkması halinde Marsilya'nın 24 yaşındaki golcüsü Andre Ayew'i renklerine bağlamak için harekete geçecek. Kanarya, Yanal'ın da istediği ve daha önce her konuda anlaştığı forvet için Fransız kulübüyle  de temaslara başlanacağı ifade edildi. 

Takımdan 5 yolcu
Fenerbahçe, UEF'dan beklediği kararın gelmesiyle yapacağı transferlerden önce kadrodaki yabancıları elinden çıkaracak. Diego'nun sözleşme imzalamasıyla yabancı sayısı 13'e çıkacak olan sarı-lacivertliler yeni transferlere yer açmak için Krasic, Yobo, Holmen, Stoch ve Cristian'ı göndermek zorunda. Geçen sezon PAOK'ta kiralık oynayan Stoch'ın Yunanistan'a dönmek istediği Fenerbahçe'nin PAOK ile 2.5 milyon euroya anlaştığı belirtiliyor. Yobo da İngiltere'ye dönmek istiyor. Holmen ile Cristian için de Türkiye'den teklifler var. Sarı-lacivertili yönetim hafta içinde yapacağı görüşmelerde bu futbolcuların durumunu kesinleştirecek.

Sallih yakında Roma'ya uçuyor
Fenerbahçe'nin 2 yıllığına Roma'ya kiraladığı Salih Uçan'ın bu hafta içinde İtalyan ekibine imza atması bekleniyor. Takımda kalıp kalmayacağı uzun süre tartışılan, ancak daha sonra başkan Aziz Yıldırım'ın verdiği onay ile Roma'ya kiralanan genç yıldız sonunda muradına eriyor. Genç futbolcunun menajer Ömer Uzun, "Şu an iki takım arasında bazı ufak detaylar konuşuluyor. Hafta içinde bunlar da tamamlanır. Salih de Roma'ya gider" diye konuştu.