Sakarya Valisi havai fişek fabrikasındaki facia ile ilgili konuştu: Denetim eksikliği yok

Sakarya Valisi havai fişek fabrikasındaki facia ile ilgili konuştu: Denetim eksikliği yok
Sakarya Valisi Çetin Oktay Yıldırım’ın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen ve 4 işçinin hayatını kaybettiği patlama ile ilgili konuştu. Vali Yıldırım, fabrikada denetim eksikliği olmadığını söyledi.

11 yılda 6 kez patlayan Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası ile ilgili iddiaları değerlendiren Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım "Denetim eksikliği yok, en son üçüncü ayda denetim yapıldı. İlgili birimlerimiz burada bütün denetimleri periyodik olarak ciddi şekilde yapıyor, buna devam edecekler. Herhangi bir kusur, ihmal varsa hem adli hem de idari soruşturmada zaten ortaya çıkacaktır ve gereği yapılacaktır" dedi.

Vali Kaldırım’ın CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklama şöyle:

6 yaralımız var Sakarya’da 1’i ağır, Kartal’da da 2 yaralımız var toplamda hastanelerde 8 yaralımız var. 4 vatandaşımız vefat etti, ikisi defnedildi. Kayıp 3 vatandaşımızı arama çalışmaları devam ediyor.

1097 arama kurtarma ekibimiz burada 190 araçla 4 tane de arama kurtarma köpeğimizle çalışmaları sürdürüyor.

Çalışmalar ana merkez noktada yoğunlaşmış durumda.

Adli süreç başladığı için Başsavcımızın koordinasyonunda çalışmalar sürüyor, çok boyutlu soruşturma yürütülüyor.

Buraya 3 bakanımızın olaydan hemen sonra buraya intikal ettiler, sahayı incelediler vatandaşlarla görüştüler yaralıları ziyaret ettiler. İşin adli boyutu ile ilgili açıklamaları Sayın Başsavcımız yapacaktır.

Fabrikada hiçbir denetim eksikliği yok.

Ben gece gündüz buradayım ekiplerimiz burada vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

NE OLMUŞTU

Sakarya'nın Hendek ilçesinde MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'un sahibi olduğu Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetmiş, 114 kişi yaralanmış, 3 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.