Sakin şehirde artık ''sakin'' değiller! Emekliler geçim sıkıntısını protesto etti

Sakin şehirde artık ''sakin'' değiller! Emekliler geçim sıkıntısını protesto etti
İzmir’de bir grup emekli, iktidarın verdiği zammı protesto etti. Ucuz meyve-sebzenin başkenti ve sakin şehir olan İzmir Seferihisar’da bir grup emekli eylem yaptı. İzmir Tüm Emekliler Sendikası Seferihisar şubesi önderliğinde düzenlenen “Geçinemiyoruz, Mutfakta yangın var” eyleminde Emekliler, “Ranta değil emekliye bütçe, hak verilmez alınır yoksa fakir kalınır, ne ezen ne ezilen hakça adil düzen, geleceğimiz bir kişinin iki dudağı arasında, şahsımın devletin ferdiyiz” sloganı atarak pahalılıktan yakınd

İzmir’de bir grup emekli  iktidarın verdiği zammı protesto etti. Protesto eyleminde konuşan emekliler özellikle gıda enflasyonu karşısında aldıkları emekli maaşının eridiğini  belirterek “Her gün bir ürüne zam yapılıyor. Akaryakıta yapılan günlük zamlara alışmıştık da gıdaya yapılan günlük zamlar karşısında şaşkına döndük.  Hükümet bir an önce emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapmalı. En azından enflasyon oranında maaşlarımıza zam istiyoruz. Ay sonunda  torunlarımıza çikolata alacak paramız kalmıyor” diye isyan ettiler.
Çevrede bulunan gençlerin  de destek verdiği emeklilerin protestosu olaysız sona erdi.
Tüm Emekliler Sendikası yönetiminden yapılan açıklamada ise Yıllardır yok sayılan, fazlalık görülen, yük olarak değerlendirilen emeklilerin insanca yaşama hakkı olduğu belirtilerek sadece emeğin, sendikal hakların değil, aynı zamanda eşitsizliklere karşı adaletin, baskılara ve diktatörlüğe karşı demokrasinin, cinsiyet ayrımcılığına karşı eşitliğin, savaşa ve şiddete karşı barışın savunucusu  oldukları vurgulandı.