Şakkadanak Necmettin enflasyonun yüzde 20’ye düşeceği tarihi açıkladı

Şakkadanak Necmettin enflasyonun yüzde 20’ye düşeceği tarihi açıkladı
Dolar kurunu ‘şak’ diye düşürme yöntemiyle ünlenen şakkadanak Necmettin, “Bayram sonrası tarla ürünü tezgâha geliyor, enflasyon kademeli olarak %20'ye düşecek” diye yazdı.

Necmettin Batırel bugünkü köşe yazısında, vatandaşın hükümete güvendiğini ileri sürüp parasını dövize değil TL’ye yatırdığını savundu.

Ekonomist Necmettin Batırel, “Atıl duran kaynak ekonominin çarkları arasına girdi. Hazine batmayacak uçacak, zira TL’nin değer kazandığı döneme girdiğimiz için kur farkı ödemeyecek.” dedi. Necmettin Batırel, “Esas gelişme, yerli ve yabancı fonların 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın zaferini satın alıyor olması…” ifadesini kullandı.

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, “İhracatçımız gelirinin %40’ını dünden itibaren seve seve TL’ye çevirmeye başladı. Bunun sermaye kontrolü ile zerre kadar alakası yok. Merkez Bankasının rezervleri ne kadar artarsa ülke risk primi o kadar düşer, borçlanma maliyeti azalır. Bayram sonrası tarla ürünü tezgâha geliyor, enflasyon kademeli olarak %20''ye düşecek…” diye yazdı.

İlgili Haberler