Trabzonspor Şampiyonlar Ligi biletini nasıl alır

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi biletini nasıl alır

Trabzonspor bu akşam saat 22.00’de Danimarka’nın Kopenhag takımı ile Şampiyonlar Ligi Play-off turunun ilk maçını oynayacak. 

Bordo mavililerde moraller yerinde. Ligdeki ilk iki sınavdan da gol yemeden yüzünün akıyla çıktı. Oynanan futbol çok mutlu etmedi. Dolayısıyla bu durumun Kopenhag müsabakasına ne kadar yansıyacağını göreceğiz. Büyük hedefi olan Trabzonspor’un transferlerinin bir kaçının bu maç öncesine sıkıştırılması yanlıştı. Zira takıma katkı sağlayacak olan oyuncu daha önce alınıp, adaptasyonu sağlanmalıydı. 

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’nın zekasını hep takdir ederim. Şehrin nabzını çok iyi tutuyor. Maç öncesi basın toplantısında söyledikleri bunun açık örneğidir. Avcı, “Kopenhag takımı ile ilgili bilgileri, taktikleri Cornelius’dan alıyorum.” dedi. Bu espiriye bizim sazan basın atladı ve ciddi ciddi haber yapıp, manşete çekti. Cornelius bu takımda 6 yıl öne oynamış. Sonrasında 5 takım değiştirmiş. Hangi oyuncu ile ilgili hangi bilgiyi alacak?Alsa alsa Kopenhag şehrinin gezilecek yerleri kendisinden öğrenilebilir.

Bu tür müsabakalarda içerde veya dışarıda yenen golün artısı - eksisi artık yok. Gol yemeden ya da attığın golü koruyup avantaj sağlamak en doğru yoldur. Trabzonspor’da bütün hesaplar bu maçın üzerine yapılmış gibi görünüyor. Herkesin ağzında “şu kadar para kasaya girer, bu kadar borç silinir” cümlesi dolaşıyor. Umarız bu durum takım üzerinde stres yaratmaz. 

Bordo mavili takımda ciddi eksikler var. Visca’nın kolunun kırılması önemli kayıp. Avcı büyük olasılıkla bu oyuncunun yerinde Abdülkadir Ömür’e forma verecek. Hamşik’in sakatlığı sürüyor. Onun yerini doldurmak zor. Golcüler suskun. Cornelius için de zor maç. Nwakaeme’nin yerini Trezeguet henüz doldurmuş değil. Kouassi beklentinin altında kaldı. Bu maç herkes için bir vitrin maçı olabilir. İyi değerlendirmek lazım.

Ev sahibi takımın kendi liginde ciddi sorunları var. İlginç istatistiklere sahip. Çok gol atıp, çok gol yiyen bir takım. 5 maçta 10 gol atıp 10 gol kalesinde görmüş. Maç başı ortalaması 2 gol. Beş maçın hepsinde kalesinde gol gören bir Kopenhag ile iki maçta 3 gol atıp kalesinde gol görmeyen bir Trabzonspor. Rakibinde savunmada ciddi eksikleri var. Bu tür maçlar her zaman fırsat kollayan futbolcuların maçları olur. O yüzden rakamlara çok güvenip ipe un sermemek lazım!

Yazarın Diğer Yazıları