Samsun’daki vahşete İYİ Gençlik İstanbul’dan sert tepki

Samsun’daki vahşete İYİ Gençlik İstanbul’dan sert tepki
İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Samsun’da İbrahim Z.’nin boşandığı eski eşine yaşattığı vahşete tepki göstererek kadına şiddeti lanetledi. Yapılan açıklamada, “Devlet susarsa, şiddet sesini yükselterek konuşur. Biz gördükleri şiddetten dolayı kadınların çığlık attıklarını, çocukların ağladıklarını duymak istemiyoruz” denildi.

Türkiye’de kadına şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak Samsun’da 5 yaşındaki kızı önünde eski eşi E.M.’yi öldüresiye döven İbrahim Z.’ye tepkiler dinmiyor.

Bu insanlık dışı olaya tepkiler dinmezken, sosyal medyada ‘Kadına şiddete hayır’ mesajlarıyla tepki tepkiler gösterildi. İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla kadına şiddeti lanetledi.

İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları’ndan yapılan açıklamada, “Çok iyi biliyoruz ki şiddet, sessizlikten beslenir. Gücünü susmaktan yana alır. Nasıl ki ölüm tehlikesi olan hastalıklarda insanlar ölmesin diye tedbirler alınıyorsa, Bilim Kurulu oluşturulup, vakalar dahi tek tek inceleniyorsa, gördüğü şiddet yüzünden ölen kadınlar için de özel bir kurul toplanmalıdır” denildi.

“Devlet susarsa, şiddet sesini yükselterek konuşur” diyen İYİ Gençlik İstanbul, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Biz gördükleri şiddetten dolayı kadınların çığlık attıklarını, çocukların ağladıklarını duymak istemiyoruz. Mutluluktan attıkları kahkahaların seslerini duymak istiyoruz ve; kadına şiddete HAYIR diyoruz.

İYİ Gençlik İstanbul’un açıklamalarının tamamı şu şekilde:

Kadına Şiddete ''HAYIR''

Her geçen gün ülkemizde kadınlar, şiddet görmeleri ile gündeme geliyor ve günden güne de bu şiddet vakalarının sayısı hızla artıyor. Dün yaşanan; vicdan ve ahlaktan uzak olan bir şahsın, çocuğunun gözleri önünde annesini darp etmesi de bu şiddet örneklerinden biridir. ''Anne! Anne!'' diyerek korkuyla ağlayan bir çocuğa da yaşatılabilecek en büyük travmadır.

Şiddet; kadına, çocuğa, geleceğimize karşı bir şiddettir. Birçok hastalıktan da kötü bir hastalıktır. Ölümlere sebep olan, kadınların, çocukların geçmişinde ağır travmalar bırakan bu şiddete karşı susamayız. Çok iyi biliyoruz ki şiddet, sessizlikten beslenir. Gücünü susmaktan alır. Şu an devlet politikaları şiddetin önüne geçmek için yeterli değildir. Nasıl ki ölüm tehlikesi olan hastalıklarda ''insanlar ölmesin'' diye tedbirler alınıyorsa, bilim kurulu oluşturulup, vakalar dahi tek tek inceleniyorsa, gördüğü şiddet yüzünden ölen kadınlar için de özel bir kurul toplanmalıdır. ''Kadınlar şiddet görmesin, ölmesin'' diye çaba gösterilmeli, şiddet vakaları tek tek incelenmelidir. En önemlisi, adalet de yerini bulmalıdır.

“DEVLET SUSARSA, ŞİDDET SESİNİ YÜKSELTEREK KONUŞUR”

Devlet susarsa, şiddet sesini yükselterek konuşur. Biz gördükleri şiddetten dolayı kadınların çığlık attıklarını, çocukların ağladıklarını duymak istemiyoruz. Mutluluktan attıkları kahkahaların seslerini duymak istiyoruz ve;

Kadına şiddete ''HAYIR'' diyoruz.