Samsung Expert RAW uygulamasını alacak cihazlar belli oldu!

Samsung Expert RAW uygulamasını alacak cihazlar belli oldu!
Samsung, 3 ay önce beta sürümüyle kullanıma sunduğu Expert RAW uygulamasının nihai sürümünü çıkarmaya hazırlanıyor. İşte alacak cihazlar...

Uygulamayı alacak diğer akıllı cihazlar belli oldu

Samsung, Expert RAW uygulamasını amiral gemilerine getiriyor

Şubat ayında Expert RAW desteği gelecek Samsung modelleri

  • Galaxy S22 Ultra
  • Galaxy S22+
  • Galaxy S22

Mart ayında Expert RAW desteği gelecek modeller

  • Galaxy S21 Ultra

Nisan ayında Expert RAW desteği gelecek modeller

  • Galaxy Z Fold 3

2022’nin ilk yarısında Expert RAW desteği gelecek modeller

  • Galaxy S20 Ultra
  • Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Z Fold 2

Samsung, halihazırda Expert RAW uygulamasının beta sürümünü S21 Ultra için paylaşmıştı. Galaxy S22 serisinin de tanıtım etkinliği sırasında bu desteğin sunulacağı söylenmişti. Dolayısıyla bu modellere geleceği biliniyordu.

Fakat Galaxy Note ve Galaxy Fold serilerine geleceği tahmin ediliyor olsa da hangi cihazların alacağı henüz belli değildi. Fakat bu durumda bugün netleşmiş oldu. Tabii paylaşılan listeye zaman içerisinde eklenecek modeller olabilir. Örneğin Galaxy S21 ailesinin Ultra dışındaki modellerinin de kamera alt yapısı ve işlemci anlamında bu uygulamayı destekleyebileceği biliniyor.

Yeni Samsung Expert RAW uygulaması, çoklu çerçevede HDR, birden fazla sensörden gelen verileri birleştirerek geliştirilen düşük ışık performansı (geliştirilmiş gece çekim modu) ve telefoto kamerada RAW çekim yapabilme gibi beraberinde getiriyor. Ayrıca Adobe Lightroom uygulamasıyla doğrudan entegre edildiği için, görüntüleri kayıpsız bir şekilde JPEG ve 16 bit DNG RAW olarak kaydedebiliyor.

Samsung, bu cihazları belirlerken 3 farklı kriter üzerinde durduğunu söylüyor. İlk olarak, telefonun en düşük Eynos 990 veya Snapdragon 865 yongasını kullanması gerekiyor. Ayrıca, en az 8 GB RAM desteği ile 2x ve üstü yakınlaştırma yapabilen Bayer RAW’ı destekleyen telefoto lensi kullanıyor olmalı.

Bu sebeple, Galaxy S20, Galaxy Note 20 ve Ultra haricindeki Galaxy S21 modelleri yalnızca 1,1 optik zoom yapabildiği için paylaşılan ilk listede isimleri bulunmuyor. Fakat ilerleyen dönemde uygulamanın sunduğu desteğin genişleyebileceği söyleniyor (ShiftDelete).