Bakan Mustafa Varank'tan skandal açıklama: Akşener'in kimlerle konuştuğunu takip ediyoruz

Bakan Mustafa Varank'tan skandal açıklama: Akşener'in kimlerle konuştuğunu takip ediyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in il ve ilçe gezilerini takip edip kimin ile konuştuklarını araştırıyoruz" şeklinde skandal bir açıklama yaptı.

Kenan KAYHAN-TOKAT\YENİÇAĞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çamurdan elektrik üretim tesisinin açılışı için geldiği Tokat’ta "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in il ve ilçe gezilerini takip edip kimin ile konuştuklarını araştırıyoruz" şeklinde şok edici bir açıklamada bulundu.

2021 yılı şubat ayında üretime başlayan tesisin açılışa katılan Varank, açılışta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in, Tokat’ın Zile ilçesinde vatandaşın sorunlarını dile getirmesinin kurgu ve senaryo olduğunu ifade etti.

Varank, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in şehirlere gittiğinde yaşadığı hadiseler ile ilgili videolar paylaştığını görüyoruz. Meral Akşener''in il ve ilçe gezilerini takip edip kimin ile konuştuklarını araştırıyoruz. Biz bunu incelediğimiz de bu videolarda karşılıklı konuştuğu vatandaşların tamamı senaryodan ibaret” şeklinde skandal açıklamalar yaptı. 

Varank, siyasetin öznesi, karanlık komplolar değil bizzat milletin iradesi olduğunu ifade ederek. “Biz bugünlere milletimizin iradesiyle geldik. Asla karanlık senaryolara tenezzül etmedik ne edenlerle yol yürüdük ne de bu karanlık senaryoların gündemi meşgul etmesine müsaade ettik.

Kılıçdaroğlu ve şürekası şunu bilmelidir ki Ak Parti siyasette kaosa, kirliliğe ve komploya asla izin vermez. Milletin iradesinin üstünde de hiçbir güç tanımaz.  Kılıçdaroğlu, karanlık güç görmek istiyorsa ittifak ortaklarına bakabilir. Senaryo yazmak yerine yakın tarihe bakmaları yeterli. Şunu az buçuk siyasi hafızası olan herkes çok iyi biliyor ki, Türkiye’deki siyasi provokasyonların olağan şüphelisi CHP''dir.
Bu yüzden ana muhalefet lideri, korku iklimi oluşturmanın peşinde koşmak yerine, eğer gerçekten elinde bir bilgi belge varsa bunu emniyetle adli makamlarla paylaşmalıdır.

Aksi takdirde, yalan siciline bir yenisini eklemekten başka bir şey elde edemez.
Kılıçdaroğlu ve ortaklarının özlemini duyduğu kaosların, faili meçhullerin hüküm sürdüğü dönemler çok geride kaldı”
şeklinde konuştu.

İlgili Haberler