Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank korona virüste yerli aşının tarihini açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank korona virüste yerli aşının tarihini açıkladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rekabetçi Sektörler Programı Tanıtım Toplantısı’nda CNN Türk canlı yayınına katıldı. Bakan Varank, yeni tip korona virüs salgınına karşı geliştirilen yerli aşı için de tarih verdi. Varank, "Yerli aşı sene sonuna kadar elimizde olacak" ifadelerini kullandı.

CNN Türk''te yer alan habere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Yerli aşı çalışmalarında gelinen son durumu değerlendirdi.

"YERLİ AŞI SENE SONU ELİMİZDE OLACAK"

Bir süredir devam eden ve denemeleri süren yerli aşıya ilişkin olarak Bakan Varank yıl sonunu işaret ederek, "Biz inşallah sene sonuna kadar kendi yerli aşımızı elimize almayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakan Varank konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"AB ile ilişkilerimizi güçlendirmenin, tam üyelik yolundaki çalışmalarımıza odaklanmanın her zamankinden daha elzem olduğunun bilincindeyiz. 87 projeye 800 milyon euro destek sağlanacak. AB ile uyum sürecinde başvurduğumuz başlıca mali araçlardan olan IPA ve Birlik programlarından daha fazla istifade etmek istiyoruz. Öte yandan kanser hastalarına yönelik araştırmaya destek sağlayacağız. "

İlgili Haberler