MİLLİ İRADEYE AĞIR HAKARET

MİLLİ İRADEYE AĞIR HAKARET
MİLLİ İRADEYE AĞIR HAKARET

Sürekli “Edep yahu” deyip muhalefete demediğini bırakmayan ve son olarak CHP’li vekillere

Sürekli “Edep yahu” deyip muhalefete demediğini bırakmayan ve son olarak CHP’li vekillere
“Terbiyesiz herifler!” diyen Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi
üzerinden muhalif milletvekillerine yönelik inanılmaz ifadeler kullandı: Serseri, ahlaksız, rezil... 

 

2014 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı’nın TBMM’deki ikinci gün görüşmeleri de tartışmalı geçeti. Düzeltme yapmak için kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptığı konuşmada, “Terbiyesiz herifler” dediğini belirterek, “Başbakan Meclis’e hakaret etmiştir. Bu lafı CHP Grubu adına iade ediyorum” dedi. Başbakan Erdoğan’ın oğlunun da, “Meclis serserilik yeri değildir”, “Ahlaksız, rezil tavırların amacı nedir” şeklinde tweetler attığını dile getiren İnce, şunları söyledi:

 


DNA’ları aynı
“Dedim ki hangi şehzade bu. Manisa mı Amasya şehzadesi mi. Gemici olan mı, ızgaracı olan mı. Baktım ki ızgaracı olanmış. DNA aynı DNA. Babasına bak, oğlunu gör. Başbakan’ın oğlu muhalefet milletvekillerine bu lafları ediyorsa, buna ilk cevabı verecek olan Başbakan olmalıdır. Benim oğlum, AKP milletvekillerine böyle bir şey yazarsa onun cezasını ben veririm. Başbakan’ın oğlunun haddi değildir bize laf söylemek. O ızgarasına baksın, yedi olan gemisini sekiz yapmaya baksın. Herkes haddini bilecek. CHP milletvekilleri olarak hepimiz Başbakan’a dava açacağız. Kazanacağımız parayla da Çankaya Kapısı’nda millete köfte dağıtacağız.”
İnce ile AKP’li Zeyid Aslan arasında tartışma yaşandı. İnce’nin üzerine yürümek isteyen Aslan’ı, arkadaşları engelledi. İnce, tartışma sırasında Aslan’a “Sen bana ’kafanı kırarım lan’diye bağırdın mı” diye seslendi. Aslan da, “Ben başkasına benzemem” diye karşılık verdi. Bu arada, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türk Milletine ve temsilcilerine hakaret” ettiği gerekçesiyle Bilal Erdoğan hakkında gerekli yasal işlemleri başlatması için TBMM Başkanlığına başvurdu.

 


Yasal işlem istedi
Altay, Başbakan’ın, “Burada, bu salon içinde her birimiz milleti yani millî iradeyi temsil etmek gayesiyle bulunuyoruz. Bizim buradaki varlık sebebimiz, millî iradenin tecellisidir. İktidar partisine mensup milletvekilleri de, muhalefetin vekilleri de millî iradenin gereği olarak buradadır. Millî iradeyi korumak ve güçlendirmek -altını çizerek ifade ediyorum- sadece iktidar partisi vekillerinin değil, bu salondaki her vekilin birinci vazifesidir” dediği sırada Bilal Erdoğan isimli bir kişinin “@Bilal_Erdogan” adlı Twitter hesabından “Halktan yüz bulmaya çalışın halktan, meclis serserilik yeri değildir, ahlaksız rezil tavırların amacı nedir?” mesajı atarak parlamentodaki milli iradenin temsilcilerine hakaret ettiğini söyledi. Altay, dilekçesinde, Türk milleti ve temsilcilerine hakaret eden şahıs hakkında yasal işlem başlatmasını istedi.