Saray cenahı sandıkta gider mi?

Saray cenahı sandıkta gider mi?

R. T. Erdoğan''ın muhalefetin gösterisine müdahale edeceğini açıklaması tansiyonu son haddine getirdi.

En ufak gösteride hâdiselerin nereye varacağının örneğini Reis Bey verdi: Müdahale edilirsiniz. Tarihe geçecek sözlerini yine hatırlatacağım:

"Her fırsatta utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz''u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz''da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi öyle alırsınız. Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız."

Daha önce konuşmasını canlı dinlemiş ve irkilmiştim. Aklıma takılan, "Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi ki Reis Beyimiz bu kadar öfkelendi?" Arkadaşlara sordum. Gazetemizin İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu hiçbir haberi kaçırmaz. "Kılıçdaroğlu''nun sokağa çıkın sözü yok!" dedi. Birlikte aradık. Yok! Sonra siyasîler de konuşmaya başladılar... "Nerede sokağa dökme kışkırtması?!"

Gün boyu "15 Temmuz-sokak gösterisi" tartışıldı. Akşamki haber kanallarının mavracılarının dilinde de "15 Temmuz''u görmediniz mi?... Hepinizi önümüze katarız..." sözleri vardı. 

Bu sözler, halkı birbirine karşı kışkırtıyor. En baştaki insan ayırıcı mı, yoksa birleştirici mi olmalı?

Allah için... Başkası nasıl düşünür bilmiyorum, gözlediğim şu: Cemaat''i başımıza çıkartan da darbesini önleyen de bir kişi. O da R. T. Erdoğan. "Sokağa çıkın!" dedi ve halk sokağa çıktı. Kurşunlara rağmen, bombalara rağmen... İnsanlar tankların altına yattılar.

Kemal Kılıçdaroğlu gün içinde R. T. Erdoğan''a cevabı verdi:

"Arkadaşlara taşkınlık yapmayacaksınız, sokaklara çıkmayacaksınız, büyük bir sabırla sandığı bekleyeceksiniz diyoruz. Beyefendi hayal aleminde yaşadığı için, sanki biz sokağa çıkın, şunu yapın bunu yapın diye talimat vermişiz. Allah aşkına bunun basın danışmanları yok mu? Bizim neler konuştuğumuzu kendisini önüne koymuyorlar mı?"

CHP Genel Başkanı daha önce de konuşmuş, sokakta işimiz olamaz demeye gelen sözler etmişti.

Şimdi sorarlar: Sizin, iktidarı sandıkta bırakmaya niyetiniz yok mu?

R. T. Erdoğan''ın sözleri, ne olursa olsun, bir bahane bulup iktidarda kalmak isteyeceğinin de işareti.

Açık söyleyeyim: Saray Cenahı, asla iktidarı bırakmak istemez. Bıraktığı/bırakmak zorunda kaldığı an, ister Cemaat''in hazırladığı dosyalar olsun, ister başka iddialar, hepsi raftan inecek.

Demokratik rejimlerde her zaman halkın önüne sandık konur. Diktatörlüklerde bile, halkın önüne göstermelik sandık konuyor. (Türk cumhuriyetlerinde seçimleri takip ettiğimi, her seçimde aynı kişinin nasıl başta kaldığını karşılaştığım akıl almaz örneklerle ara ara yazarım. Kazakistan şimdi karışık. Nursultan Nazarbayev''in partisinin nasıl oy aldığının örneklerini de vermiştim.) 

Saray Cenahı, erken veya zamanında yapılsın, mutlaka seçimi alacak zemini de hazırlayacaktır.

Halk nasıl ikna edilecek ve seçim nasıl alınacak?  Anlaşılan yine dine sarılacaklar. Tarikatlara, cemaatlere sınırsız yol açacaklar. "Toplayabildiğiniz kadar taraftar toplayın ve her tarafı tutun. İktidardan gidersek, sizler de bizim gibi yuvarlanırsınız." diyeceklerdir.

"Nass"ta ısrar sadece "faiz" meselesi değil... Bunu bilelim.  

Yazarın Diğer Yazıları