Saray'daki Sedat Peker pazarlığında son gelişme. BAE yetkilisi açıkladı

Saray'daki Sedat Peker pazarlığında son gelişme. BAE yetkilisi açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta Ankara’da Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ın ile görüşmüş ve görüşmede Sedat Peker pazarlığı yapıldığı iddia edilmişti. Konu ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan ile ekonomik işbirliğine yönelik bir toplantıda görüşmüştü.

Toplantının ardından Birgün Gazetesi yazarı Erk Acerer, söz konusu görüşmede BAE’de bulunan Sedat Peker’in Türkiye’ye verilmesi için de pazarlık yapıldığını iddia etmişti.

Acerer, "AKP’ye yönelik ifşaları ve Saray’a uzanan şaibeler nedeni ile BAE’de olan Peker konusunda pazarlık yapıldı. Kapsamı ‘Peker karşılığında, yatırım fırsatı ve Türkiye’de toprak peşkeşiydi. Görüşmeye Varlık Fonu Başkanvekili ve Yatırım Ofisi Başkanı''nın davet edilmesinin anlamı da buydu." iddiasında bulunmuştu.

Konu ile ilgili bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Erdoğan ile görüşen Tahnoun’un Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Arap şirketten bugün satın almayla ilgili açıklamada bulunuldu.

Reuters’ın haberine göre, Abu Dabili International Holding Co CEO''su Syed Basar Shueb, Türkiye''de sağlık, sanayi ve gıda işleme gibi sektörlerde yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Shueb, yaptığı açıklamada şirket heyetinin fırsatları araştırmak için bu hafta Türkiye''yi ziyaret ettiğini ve IHC''nin Türkiye''de sağlık, sanayi ve gıda işleme sektörlerinde fırsatları değerlendirdiğini ifade ederek, "Türkiye en büyük gıda işleme tesislerinden birine sahip, bunu da araştırıyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler