Satranç robotu 7 yaşındaki çocuğun parmağını kırdı: Video sosyal medyada izlenme rekoru kırdı

Satranç robotu 7 yaşındaki çocuğun parmağını kırdı: Video sosyal medyada izlenme rekoru kırdı
Rusya'da çocukların yarışmakta olduğu bir maç sırasında satranç robotu 7 yaşındaki çocuğun parmağını kırdı. Çocuğun parmağını satranç taşı zanneden robot uzun süre çocuğun parmağını bırakmadı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Moskova Satranç Federasyonu Başkanı Sergey Lazarev tarafından doğrulanan olay, sosyal medyada hızla yayıldı. Rusya’daki kullanıcılar tarafından paylaşılan ve şu anda erişimi kısıtlanan bir video, satranç robotunun çocuğun parmağını nasıl kırdığını içeriyordu.

Videoda robot, satranç taşı için hamle yapmak isterken yedi yaşındaki çocuğun parmağını tuttu. Federasyon Başkanı Sergey Lazarev konuyla ilgili verdiği röportajda, “Robot çocuğun parmağını kırdı. Bu elbette kötü” ifadelerini kullandı. Ancak daha önce benzer bir “yanlış anlaşılmaya” yol açmadığını söyledi.

Rusya’daki haber kaynaklarından gelen olayda, yedi yaşındaki çocuğun durumunun iyi olduğu belirtildi. Hastaneye götürülüp parmağı alçıya alındıktan sonra, diğer maçlarda oynamaya devam etti.

Kazayla ilgili oyun robotu için inceleme başlatan Moskova Federasyonu, robotun geliştiricisiyle birlikte çalıştıklarını söyledi. Robotun diğer maçlarda kullanılıp kullanılmadığı ise şimdilik belirsiz.

İlgili Haberler