Savaşa Hayır tişörtü giymeyen Aykut Demir ilk kez konuştu! Büyük tepki çekmişti

Savaşa Hayır tişörtü giymeyen Aykut Demir ilk kez konuştu! Büyük tepki çekmişti
Spor Toto 1.Lig'in 26. haftasında Ankaragücü'ne 1-0 mağlup olan Erzurumspor'da kaptan Aykut Demir'in karşılaşma öncesindeki 'Savaşa Hayır' tişörtü giymemesi tepki çekti. Demir'den ilk açıklama geldi.

Ukrayna''yı işgal eden Rusya''ya "Savaşa hayır" tişörtleri giyerek tepki gösteren Erzurumsporlu futbolculara takım kaptanı Aykut Demir katılmadı. "Savaşa hayır" tişörtü giymeyen deneyimli futbolcuya sosyal medyada tepki yağdı.

Gündem olan hareket sonrası Aykut Demir konuyla ilgili açıklama yaptı.

"TİŞÖRTÜ GİYMEK İÇİME SİNMEDİ"

Futbol Anadolu''ya açıklamalarda bulunan Aykut Demir, "Ortadoğu coğrafyasında her gün binlerce insan ölüyor. Oralardaki zulmü görmezden gelenler, ses çıkarmayanlar konu Avrupa olunca bunu yapıyorlar. O ülkelere yapılmadığı için tişörtü giymek içime sinmedi. Giyseydim içim rahat etmezdi. Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın olmasına ben de üzülüyorum. Masum insanların acılarını paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Aykut Demir kimdir?

1988 yılında Hollanda’da dünyaya gelen ve futbola bu ülkede başlayan Aykut Demir, 2009 yılında 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Gençlerbirliği’ne geldi. Burada 4 yıl oynadıktan sonra 2.9 milyon Euro’ya transfer edilen Aykut, U17’lerden itibaren bütün Türk Milli takımlarında forma giydi. Aykut Demir, silah merakı ve milliyetçi duygularının kabarık olması nedeniyle arkadaşlarının kendisine ‘komando’ dediğini söylemişti.

İlgili Haberler