Savaşın acı gerçeğini 7 yaşındaki Türk çocuğu yaşadı

Savaşın acı gerçeğini 7 yaşındaki Türk çocuğu yaşadı
Savaşta tek başına. Rus ve Ukrayna askerlerinin çatışmasında annesi ile ağabeyi vurulan 7 yaşındaki Türk çocuğu Ukrayna'da kayboldu. Çocuğu 2 gün sonra Rus askerleri bularak Kırım'a götürdü. Mert'in annesinin durumunun kritik olduğu belirtildi.

Çatışmasının ortasında kaldı 2 gün sonra bulundu 

Independent Türçe''nin haberine göre, Ukrayna''nın Herson kentinde 3 çocuğuyla birlikte yaşayan Nataliya Topbaş, kenti terk ederek herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı Kırım''a gitmek istedi. 

Eşi Türk olan Topbaş, üç çocuğuyla birlikte 1 Mart''ta yola koyuldu ancak bulundukları araç Ukrayna ve Rus askerlerinin çatışmasının ortasında kaldı.  Kurşunlar, Topbaş ve 3 çocuğunun bulunduğu araca isabet etti.

Anne Nataliya Topbaş''a isabet eden kurşunlardan biri annenin bedenini deldi ve arka koltukta oturan 9 yaşındaki Demir''in karaciğerine saplandı.  7 yaşındaki Mert, araçtan kaçarak kayboldu.

O kargaşada korkup araçtan inerek kaçan 7 yaşındaki Mert ise Herson''da kayboldu. Çatışma dindikten sonra, yaralı Demir Topbaş ve 17 yaşındaki abisi Rus askerlerce, Kırım''ın merkezi Simperefol''deki bir askeri hastaneye götürüldü ancak Mert bulunamadı.

DIŞİŞLERİ HAREKETE GEÇTİ

Şiddetli bir savaşın karanlığında kaybolan Mert için Türkiye''de bulunan babası Fuat Topbaş, Dışişleri Bakanlığı''na başvurdu. 
Harekete geçen Dışişleri yetkilileri Odessa Başkonsolosluğu''na ulaşarak durumla ilgilenilmesini istedi. 
Başkonsolosluk, Kırım''daki Türk işadamları aracılığıyla Kırım İşbirliği Başkanı Reşit Kemal As ile işbirliği yaparak bir süreç başlattı. 
As, Rus yetkililerle temasa geçti, çatışmaların ve işgal girişiminin tam gaz sürdüğü Herson''da 7 yaşındaki çocuk aranmaya başlandı.

RUS ASKERLERİ BULDU

Mert, 2 günün sonunda bulundu ve dün gece (3 Mart) bir askeri Rus konvoyuyla Kırım''a getirildi.  Mert''i burada, Kırım İşbirliği Başkanı As karşıladı.  Çocukar,  Türkiye''deki babalarının yanına ulaştırılacak.  Çatışma sırasında isabet eden kurşun nedeniyle ağır yaralanan anne Nataliya Topbaş''ın hayati durumunun "kritik" olduğu öğrenildi.  Aynı çatışmada yaralanan diğer çocuk Demir Topbaş ise hayati tehlikeyi atlattı.

İlgili Haberler