Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar

Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar
Ukrayna’da sıcak bölgelerden gelen son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen görüntüler savaşın korkunç yüzünü gözler önüne seriyor.

Dünyanın korkuyla beklediği haber dün sabah Rusya''nın başkenti Moskova''dan duyuruldu. Vladimir Putin Ukrayna''ya askeri harekât başlatıldığını açıkladı. Ukrayna''nın çok sayıda şehrinden gün boyu patlama sesleri kesilmedi.

Harekâtın başladığı andan itibaren bölgeden sıcak görüntüler gelmeye devam ediyor. Gelen görüntülerde; araçlarıyla kaçan insanlardan, siren seslerine, metro istasyonlarına sığınanlardan, hava saldırılarında hayatını kaybedenlere kadar savaşın en acı yüzünü bizlere gösteren birçok görüntü yer alıyor.

Son olarak sosyal medyada yayılan bir fotoğraf savaşın korkunç yüzünü tekrar gözler önüne serdi. Fotoğrafta iki çocuğuyla görüntülenen bir kadın göz yaşlarına hakim olamadığı görülürken büyük olan çocuğunun “Stop war in Ukraine” (Ukrayna’da savaşı durdur) yazılı pankart tuttuğu görülüyor.

ORTAK TEPKİ YAS, ÖZLEM VE ÖFKE

Türk vatandaşları olarak bulunduğumuz coğrafya gereği sık sık yanı başımızda olan yeni bir savaşın ya da alevlenen bir savaşın sesi ve görüntüsü ile baş başa kalıyoruz. Yaşadığımız coğrafya ve tarihimiz nedeniyledir ki en iyi bildiğimiz konulardan biri olan şiddetin en katı ve en yoğun hali olan savaşın en büyük mağdurları fotoğrafta görüldüğü üzere savaşların çıkmasını hiç istemeyenlerdir. Üstüne üstlük dünyada, yönetimde hiçbir söz hakkı olmayan çocukların en büyük zarar gören kesim olduğu ise kaçınılmaz.

Hatta bazılarının ellerine silah verildiğini, ölmemek adına öldürmeye sürüklendiğini tarihte örnekleriyle pek çok kez karşılaşmak mümkün.

Artık çocuk olmaktan çıkan, öfkeli, acımasız, kimseye güvenmeyen, geleceğe baktıklarında sadece karanlık gören çocuklar haline geliyorlar.

 

İster Romalı devlet adamı Marcus Tullius Cicero gibi

“En kötü barış en iyi savaştan iyidir.” deyin

İsterseniz bu küçük çocuğun çok az kelimeyle özetlediği gibi

“Stop war in Ukraine” (Ukrayna’da savaşı durdur)…

İlgili Haberler