Savcı odasında poz veren avukat bu kez kendi fukara odasından paylaşım yaptı

Savcı odasında poz veren avukat bu kez kendi fukara odasından paylaşım yaptı
Adliyede savcının odasında ilginç pozlar veren kadın avukat sosyal medyada hesabında bu defa kendi odasından videolu bir paylaşım yaptı.

Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın bir savcının odasında çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşması üzerine tepki yağdı.

Türkiye’de gündeme oturan kadın avukat tepkiler sonrası sosyal medya hesaplarını kapatmıştı.

Yeni bir hesap açan avukat Tekışık yaptığı açıklamada hakkındaki iddialara yanıt verdi.

İşte Tekışık’ın açıklamaları:

Merhaba ben Av. Buket TEKIŞIK,

Bir süredir anlamsız şekilde sosyal medyada hakkımda bir linç politikası yürütülüyor, asılsız haberler yapılıyor.

Söylemediğim/yalan/yanlış şeyler sırf etkileşim almak için benim ağzımdanmış gibi yazılıyor. Ülke gündemini gereksiz şekilde meşgul eden bu haberler ile ilgili artık açıklama yapma, cevap verme zorunluluğu doğdu.

Adliyede paylaştığım birkaç fotoğraf ve altına yazdığım bir özlü sözün yarısı kesilerek, kötü niyetli yorumlanarak oldukça çirkin paylaşımlar yapıldığını gördüm.

Ben 28 yaşında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi mezunu bir avukatım. Başka bir üniversiteden mezun olduğuma yönelik bugüne kadar kimseye bir açıklamada bulunmadım.

Uzun süredir BKT şeklinde tek bir plaka ve araç kullanıyorum. Kullandığım araçlar değişse de plakam değişmiyor. Sanki birçok aracım varmış gibi aynı plakanın takılı olduğu geçmişten bugüne kullandığım tüm araçlarım paylaşılıyor.

Yurtdışına tatile gidip araç kiralayan ( ki instagram paylaştığım ve Paris'te kullandığım araç 200 Euro'ya kiraladığım bir araçtır.), lüks mekanlardan tatil yerlerinden fotoğraf paylaşan ülkede varlıklı on binlerce insan var.

Adliyeden fotoğraf paylaşan bir sürü meslektaş var. Sanki suç işliyormuşum da öyle para kazanmışım, lüks yaşamaya başlamışım gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ailemin durumu ben öğrenciyken de beni yurtdışında okutacak ve tatillere gönderecek yeterlikte, ortalamanın üzerindeydi. Maddi durumumun kötü olduğuna, borçlarım bulunduğuna dair kimseyle bir konuşmam olmadı.

Haberlere konu edilen ve odasının bekleme koltuğundayken fotoğraf çektirdiğim savcının kendisinin görev alanına giren terör ve örgütlü suçlarla ilgili bugüne kadar hiçbir dosyada görev almadım. Hiçbir adli yargı mensubuyla da suç teşkil edecek bir iletişimim olmadı.

Binlerce vatandaşın ve maalesef ihtiyatlı hareket etmeyen meslektaşlarımın hakarete varan yorumları, genç bir kadına yöneltilmemesi gereken çirkin ithamlarını görmek istemediğim, sonradan pişman olacağım bir tepki vermemek için sosyal medyadan bir süre uzak kalmayı tercih ettim.

Hakkımda asılsız haberler yapan, hakaret içerikli paylaşımlar yapan, keza şuan hiçbir yerde erişime açık olmayan fotoğraflarımı, özel bilgilerimi, rızam olmadığı halde paylaşan kişiler hakkında derhal yasal yollara müracaat edeceğim. Bugüne kadar bu konuda yapmış olduğum tek açıklama budur.

Bu kadar büyüyeceğini hiç tahmin etmediğim bir fotoğrafın, çok daha önemli başka konuların olduğu gündemi bir kaç gündür meşgul ediyor olmasından sizler kadar bende rahatsızım, bu nedenle kendi adıma hepinizden özür diliyorum.

NE OLMUŞTU?

Avukat Buket Nurşah Tekışık Cumhuriyet Savcısının odasından ilginç fotoğraflar çektirdi.

19 bin 600 takipçisi bulunan avukatın adliye içindeki pozları gündem olmuştu.

“BEN ASLA KAYBETMEM”

Avukat, Cumhuriyet Savcısının makam odasından paylaştığı bir başka fotoğrafın altına, “Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya da öğrenirim” notunu düşmüştü.

Avukat Buket Nurşah Tekışık ve fotoğrafın çekildiği odanın sahibi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

1-1.webp

2.webp

3-001.jpg

gfdh.jpg-

İlgili Haberler