Seçim bitti sokaklar karıştı: Cumhurbaşkanı ailesini Türkiye'ye kaçırdı iddiası

Seçim bitti sokaklar karıştı: Cumhurbaşkanı ailesini Türkiye'ye kaçırdı iddiası
Belarus'ta resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini Aleksandr Lukaşenko’nun kazanmasını protesto edenler Minsk'te eylem düzenledi. Olaylar devam ederken Rus basınında Lukaşenko’nun ailesini Türkiye’ye göndermiş olabileceği iddia edildi.

Belarus’ta dün yapılan devlet başkanlığı seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, 26 yıldır iktidarda olan mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko büyük farkla sandıktan birinci çıktı.  

GÖSTERİCİLER BARİKAT KURDU

Seçimlerin ardından başta başkent Minsk olmak üzere bazı şehirlerde sonuçları protesto etmek isteyen göstericiler sokağa döküldü. Tut.by sitesinin paylaştığı görüntülerde güvenlik güçlerinin protestoculara müdahale ettiği, göstericilerle polis arasında çatışma yaşandığı görüldü.


Rus ve Belarus medyası, güvenlik güçlerinin bazı protestocuların üzerine ses bombası attığını ve yaralananlar olduğunu duyurdu. Polisin olaylarda tazyikli su, plastik mermi ve biber gazı da kullandığı belirtildi. 


Belarus İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise başkent Minsk’te güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve izinsiz gösterilerin kontrol altına alındığı belirtildi. 

CUMHURBAŞKANI AİLESİNİ TÜRKİYE'YE KAÇIRDI İDDİASI

Lukaşenko’nun başkanlık filosun ait Bombardier Challenger 850 EW-301PJ marka ve kuyruk numaralı uçağı saat 16:09’da Minsk’ten "Bazı Yüklerle" ayrılarak Pazar günü saat 18.53 te Türkiye’ye Dalaman’a indiği Rus basınında yer aldı. Uçağın rotası ile ilgili bir de görsel paylaşıldı.

Lukaşenko’nun ailesini Türkiye’ye göndermiş olabileceği iddia edildi.

CEZAEVİ ARACI GÖSTERİCİLERİN ARASINA DALDI

Minsk’te bir cezaevi aracının göstericilerin arasına dalması sonucu en az bir kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca Maşerov ve Storojovskaya caddelerinin kesiştiği noktada patlamalar yaşandığı, gökyüzüne dumanlar yükseldiği iddia edildi.