AKP’deki oy eriyişi hızlandı: Seçmen partiye küstü

AKP’deki oy eriyişi hızlandı: Seçmen partiye küstü
MAK Danışmanlık'ın yaptığı Ekim 2021 Türkiye Gündem Araştırması'na göre, kurulduğu günden bu yana AKP'ye bir ya da birden daha fazla seçimde oy veren seçmenlerden yüzde 56'sı “bir daha asla AKP'ye oy vermeyeceğim” diyor.

MAK Danışmanlık''ın yaptığı ‘Ekim 2021 Türkiye Gündem Araştırması’nda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırmaya katılanların yüzde 74''ü, 1 veya daha fazla seçimde AKP''ye oy verdiğini söyledi. Yüzde 26''sı ise daha önce hiçbir seçimde AKP''ye oy vermediğini belirtti.

AKP''ye daha önce oy verdiğini söyleyen seçmenlerden yüzde 56''sı, “kesinlikle oy vermeyeceğim” derken yüzde 8''i, “kararsız” olduğunu yüzde 36''sı da “yine oy vereceğini” söyledi.

AKP''ye bir daha oy vermeyeceğim diyen seçmenlerden yüzde 49''u oy vermeme sebebini “kızgınlık” olarak söylerken, yüzde 33''ü “üzüntü”, yüzde 11''i “küskünlük” cevabını verdi. Ankete katılanların yüzde 7''si ise soruya yanıt vermedi.

"Sizi kızdran, küstüren veya üzen kim?" sorusuna yanıt veren seçmenlerden yüzde 21''i birkaç sorunu aynı anda gördüğünü söyledi.

Seçmenlerden yüzde 14''ü il ilçe teşkilatlarını, yüzde 11''i partili belediyeleri sorun olarak gördü. Soruya yanıt veren katılımcılar genellikle parti politikalarını işaret etti.

Soruyu yanıtlayanların yüzde 9''u da "lider" yanıtını verirken, yüzde 6’sı ise genel merkez yöneticilerini işaret etti.