Sel suları kadını metrelerce sürükledi çocuklar caddelerde yüzdü. İzmir adeta gök delindi, koca şehir kabusu yaşadı

Sel suları kadını metrelerce sürükledi çocuklar caddelerde yüzdü. İzmir adeta gök delindi, koca şehir kabusu yaşadı
İzmir'de öğleden sonra, gök gürültülü sağanak aralıklarla etkili olmaya başladı. Göle dönen Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir grup Suriyeli çocuğun suda kulaç atması dikkat çekti. Oluşan sel sularına kapılan bir kadının yere düşerek sürüklenmesi yürekleri ağza getirdi.

DHA'nın haberine göre Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün gök gürültülü sağanak uyarısı sonrası beklenen yağış, saat 16.00 itibariyle İzmir'de başladı. Özellikle kent merkezinde etkili olan sağanak, Bayraklı Sevgi Yolu'ndaki birçok iş yerinde su baskınına yol açtı. 

Kentteki cadde ve sokaklar da yağmur suyuyla dolup taştı. Kemeraltı'ndaki bazı iş yerlerinde de yine su baskını oldu. Sağanağın akşam saatlerine kadar kentte etkili olması bekleniyor. Öte yandan, yağmur sonrası Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir grup Suriyeli çocuğun yağmurda oynaması dikkat çekti.

Bayraklı'da cadde ve sokakların dışında zemini yumuşayan bir istinat duvarı, yol kenarındaki bir otomobilin üzerine devrilerek maddi hasara yol açtı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek çalışma başlattı. Kısa sürede kenti olumsuz etkileyen yağmur sonrası kentte çalışmalar sürüyor.

Otomobilinin üzerine duvar devrilen Serkan Turan, "Biranda aracın üzerine duvar devrildi. Gümbürtü duyduk. Ses üzerine dışarı çıkınca bunu gördüm. Başka bir aracımız daha vardı. Onu 5 dakika önce çekmiştik. Eğer çekmeseydik onun da üzerine devrilecekti" dedi.

 

yenicag-izmir-01.jpgyenicag-izmir-02.jpgyenicag-izmir-03.jpgyenicag-izmir-04.jpgyenicag-izmir-05.jpgyenicag-izmir-06.jpgyenicag-izmir-07.jpgyenicag-izmir-08.jpgyenicag-izmir-09.jpgyenicag-izmir-10.jpg

yenicag-izmir-11.jpgyenicag-izmir-12.jpgyenicag-izmir-13.jpgyenicag-izmir-14.jpg

yenicag-izmir-15.jpgyenicag-izmir-16.jpg