Selahattin Ekicioğlu kimdir? CHP Kırşehir belediye başkan adayı

Selahattin Ekicioğlu kimdir? CHP Kırşehir belediye başkan adayı
CHP Kırşehir belediye başkan adayı belli oldu. CHP Parti Merkezi Kırşehir ili için Selahattin Ekicioğlu'nu aday gösterdi. Peki Selahattin Ekicioğlu kimdir...

CHP belediye başkan adaylarının bir kısmını açıkladı. Açıklananlar arasında Kırşehir adayı olarak Selahattin Ekicioğlu gösterildi. Binlerce vatandaşın merakla beklediği CHP Kırşehir belediye başkan adayı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Tüm detaylar haberimizde... 

CHP KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SELAHATTİN EKİCİOĞLU KİMDİR

Selahattin Ekicioğlu, 3 Mart 1960'da Kırşehir’de çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Tahsilini Kırşehir’de tamamladı. 1970’li yıllarda babası ile birlikte bir kooperatif oluşumuyla inşaat sektörüne girdi. 

Ticari faaliyetlerini aile şirketi olarak devam ettiren Ekicioğlu, 1983’te şirket bünyesine ulusal ve uluslararası taşımacılık, yakacak ve inşaat malzemesi tedariki işini de ekledi. 

1990’lı yılların başında otomotiv alanında da faaliyetlere başlayan Selahattin Ekicioğlu, tarım makineleri satışı; lastik, jant ve akü bayilikleri yaptı. 

İzmir’de Ekicioğlu Tarım adıyla tarım ilacı ve tohum distribütörlüğünü yürütmekte ve 1993’ten bu yana birçok ulusal, uluslararası zirai ilaç ve tohum markasının Ege Bölgesi dağıtımını yapmaktadır. 

2009 - 2013 yılları arasında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasında, Disiplin Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır.

2013 yılında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş ve bu görevi 2018’ e kadar sürdürmüştür.

Nisan 2018’de yapılan oda seçimleri sonrasında başkan yardımcılığı görevini üstlenen Ekicioğlu, 20 Kasım 2018’de yönetim kurulu üyelerinin teveccühü ve oylarıyla Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmuştur. Aynı zamanda TOBB Genel Kurul Delegesi’dir.

 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Kırşehir Belediye Başkan adayı oldu.