Gözlerini neden İş Bankası'na diktikleri anlaşıldı. Şenol Babuşçu vergilerin nereye gittiğini anlattı

Gözlerini neden İş Bankası'na diktikleri anlaşıldı. Şenol Babuşçu vergilerin nereye gittiğini anlattı
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kamu bankalarıyla dört özel bankanın karlık oranlarını değerlendirdi vergilerin nereye gittiğini anlattı.

Şenol Babuşçu açıkladı

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu''dan sermaye artışı eleştirisi. Bankalar Bağımsız Denetim Raporu’nu sosyal medya üzerinden yayınlayan Babuşçu hem özel ve hem de kamu bankalarının karlılık oranlarını gözler önüne serdi. Dört özel bankanın 50 Milyar liranın üzerinde kar ettiğini rakamlara döken Babuşçu’ya göre üç kamu bankasının kar oranı 12 Milyar lira seviyesindeydi.Kamu bankalarının özel bankaların kar oranlarına karşı zayıf kalması sebebiyle vergilerin sermaye artışına gittiğini ima etti. Babuşçu’nun paylaşımında İş Bankası vurgusu vardı.Çünkü üç kamu bankasının toplam karı İş Bankası’nın karından düşüktü.Bu da İş Bankası’nın Hazine’ye neden devredilmek istenmesinin gerçek nedenini gözler önüne serer gibiydi.

İşte Babuşçu’nun paylaşımı:”Üç kamu bankasının toplam karı, bir İş Bankası, bir Akbank, bir Garanti Bankası karından daha düşük. Bu durum kamu bankalarında sermaye artırımı ihtiyacı ortaya çıkardığı için Hazine 51,5 milyar TL sermaye artırımı yaptı.Peki 51,5 milyarı nasıl ödedi.Vatandaşın ödediği vergilerle”

İlgili Haberler