Şenol Güneş ile Tümer Metin arasında gerginlik

Şenol Güneş ile Tümer Metin arasında gerginlik
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bugün düzenlediği basın toplantıya eski futbolcu ve yorumcu Tümer Metin damga vurdu. Sert eleştiriler ve sorular yönelten Metin ile Güneş arasında gergin anlar yaşandı.

Toplantı odası buz kesti

Ajansspor''da yer alan habere göre, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 Avrupa Şampiyonası sonrası ilk kez konuştu. Basın toplantısında soruları yanıtlayan tecrübeli çalıştırıcı ile Tümer Metin arasında geçen diyalog gündeme oturdu.

Soru için söz alan Tümer Metin, "Bazı şeyleri anlatmakta siz de zorluk çekiyorsunuz. Futbolun içine çok bilim girdi biliyoruz... Bizim final maçımız İtalya maçı değildi. Sizi Galler maçının 70. dakikasına götürmek istiyorum.  Umut Meraş sakatlandığında biz Mert Müldür’ü içeri aldık. Basın mensupları bunu neden Mert Müldür sağda oynuyor diye yorumlayabilir. Biz 1-0 öndeyken Mert Müldür’ü içeri aldık. Bize bir reaksiyon lazımdı. Biz reaksiyon gösteremedik. Formasyonu sadece bir oyuncu değişikliği üzerinden yapıyoruz. Dünyada futbol hızlandı. Mehmet Demirkol’un sorduğu soruya bir ekleme yaparak sözü size bırakacağım. Bunun nasıl atlatılacağını bilmediğinizi söylediniz" diye konuştu.

Şenol Güneş burada araya girerek "Onu ben demedim sen diyorsun. Burada bir saattir konuşuyorum. Boşuna konuştum burada. İleriye dönük yarın ne olacağını biliyor musun sen? bilmezsin sen" dedi.

Tümer Metin, bunun üzerine "Ben bilmiyorum ama sizin bir fikriniz olduğunu düşündüğüm için buradayım. Sorum şu: Biz bu hıza yetişecek miyiz?" sorusunu yöneltti.

A Milli Takım Teknik direktörü, buna şöyle yanıt verdi:

"Hızlı oynamak için güçlü olmak taktik olmak ve taktik bilincinin çok yüksek olması gerekiyor. Bunlar olmasına rağmen bugün yetmiyor. Bunu diyorum. Orada hatırlayın. Korner oldu adam gitti. Burak yere düştü vesaire. Orada oyunu soğuttular. Bizimkiler tartışmaya gittikten sonra oyundan iyice soğudular. Dikkatli olmak gerekiyordu. İşte bunu tecrübeyle anlatmaya çalıştım. Böyle büyük yanlışların olduğu yerde teknik taktik pek bir işe yaramaz. Önce zihniyetin değişmesi lazım. Faulü tak diye kullanıyor. Adam sakat değil ama sakatlık numarası yapıyor. Biz bunları yapamayız. Bunları ayıplarız. Biz hiçbir şey yapmadan buraya gelmedik. Bu kadar da insafsızlık yapma ya. Takım oyunu olmadan bir şey yapma şansınız yok."

Bunun üzerine Tümer Metin, "Oyun tempomuzun Uluslar Ligi’nde kaybolduğunu ve turnuvaya sirayet ettiğini düşünüyorum" diye konuştu

Şenol Güneş''in "Ben ikinci bölgede oynamak istedim ama biz birinci bölgede kaldık" demesi üzerine Tümer Metin şöyle konuştu:

 "Bireysel performansımız çok yetersiz kaldı ve teknik, taktik olarak yeterli olamadık. Bu üçü olmadığı zaman zaten başarılı olma şansımız yok. Bunların neden olmadığını soruyorum. Buradan bir cevap edinmek için burada olduğumuzu merak ediyorum."

Tümer Metin ile gergin anlar yaşayan Şenol Güneş, "İtalya maçının gölgesinde kalan bir takımdık dedim. Özgüven kırgınlığını sahaya yansıttık. Roma’dan geldik. Başta kötü başladık, daha sonra oyunu dengeledik. Senin dediklerini iyi yapsaydık zaten bunları konuşmayacaktık. Biz aynı takımla daha iyi oynamıştık. Onu dedim yani" dedi.

Toplantının ilerleyen dakikalarında Tümer Metin, "Kadroyu hazırlarken hakkaniyetli davrandığınızı düşünüyor musunuz hocam?" sorusunu yöneltti.

Güneş, bu soruyu şöyle yanıtladı:

 "Şimdi bir ifadeyi kullanırken karşı tarafa dikkat etmekte fayda var. Kırmamaya dikkat etmek lazım. Hakkaniyetle ilgili sorduğun soru değil mi? Hakkaniyetle ilgili ben zaten şu güne kadar ne yapılması gerekiyorsa onu yaptım. Olabildiğince. Yani bilmiyorum benim görmediğim bir eksiklik varsa belki sen görebilirsin. Yani, “Bu hak etmiyor ama bunu oynatayım…” yok öyle bir şey. Mert, mesela bir haksızlık olarak görebilirsin. Efecan ve diğer oyuncular için öyle bir şey yok. Ama üzüldüğüm oyuncular var."