Babacan: Kredi büyümesi kötü vuruyor

Babacan: Kredi büyümesi kötü vuruyor
Babacan: Kredi büyümesi kötü vuruyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kısa vadedeki hızlı kredi hacmi genişlemesinin, bir süre bir “mutluluk oyununu” ber

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kısa vadedeki hızlı kredi hacmi genişlemesinin, bir süre bir “mutluluk oyununu” beraberinde getirdiğini, ancak ondan sonra krizin gelip çok kötü vurduğunu söyledi.
Babacan, G20 Finansal Sistemik Risk Konferansı’nın açılışında yaptığı konuşmada kriz konusuna da değindi.  Babacan, sistemik risk denildiğinde yakın zamana kadar finansal kuruluşlarda, özellikle bankalarda kısa bir zaman diliminde üst üste gözlenen iflasların akla geldiğini, kısa sürede birkaç banka birden sorun yaşandığında buna “sistemik risk” adı verildiğini, özellikle 21.yüzyılda sıkça görülen bankacılık krizlerinin artık bu tanımı yeterli olmaktan çıkarttığını söyledi.
Kredi hacmindeki hızlı genişlemeyi makul seviyelerde tutmak için alınan tedbirlerin olumlu sonuç verdiğini ve bugün kredi genişlemesini makul seviyelerde tutabildiklerini dile getiren Babacan, “Dedim ya işler iyiyken tedbir, bugünü düşünerek değil, geleceği de düşünerek hareket edebilmek. Aksi halde pek çok ülkede örnekleri var. Kısa vadedeki o hızlı kredi hacmi genişlemesi, bir süre bir ‘mutluluk oyununu’ beraberinde getiriyor ama ondan sonra geliyor çok kötü vuruyor.