Cimbom’un hedefi Ankara’da liderlik

Cimbom’un hedefi Ankara’da liderlik
Galatasaray, ligin 15. hafta açılış maçında bugün Gençlerbirliği’ne konuk olacak. 31 puanla 2. sırada bulunan Aslan’ın planı, 20 puanla ilk 5 mücadelesi veren rakibini yenerek, maç fazlasıyla zirvedeki Beşiktaş’ın elinden koltuğu alıp, ezeli rakipleri Kartal ve Kanarya’nın puan kaybetmesini bekleyecek

Haber: Ruşen Güven

Süper Lig’in 15. haftasında bugün deplasmanda G.Birliği ile karşılaşacak G.Saray, başkent’ten 3 puanla dönmek istiyor. Hamza Hamzaoğlu’nun gelmesiyle birlikte ligde ve kupada oynadığı maçlarda 6’da 6 yapan ve yoluna kayıpsız devam eden sarı-kırmızılılar, ligde ise üst üste 5. galibiyetini almayı hedefliyor. Haftanın açılış maçını oynayacak olan 31 puanlı Cimbom’un hesabı, 20 puanla 8. sırada buluna rakibini yenip, lider Beşiktaş’ın koltuğunu maç fazlasıyla alıp, ezeli rakipleri Kartal ve Kanarya’nın puan kaybetmesini beklemek üzerine. Hamzaoğlu’nun öğrencileri bugün sahadan galip ayrılıp, Kartal ve 30 puanlı Kanarya’nın da yenilmesi halinde puan farkıyla 16. haftaya hem lider hem de avantajlı girmiş olacak.   
8 oyuncu ceza sınırında
İki ekip, lig tarihinde bugün 87. kez karşılaşacak. Geride kalan 86 maçta Cimbom 46, kırmızı-siyahlılar 22 galibiyet elde etti. Ligde G.Saray’ın 145 golüne, Gençler 94 golle yanıt verdi. Geçen sezon Ankara’da yapılan maç 1-1 bitti, İstanbul’da ise Aslan 3-2 yendi. Ankara’daki maçlarda Aslan 4 farkla üstün bulunuyor. Ev sahibi ekipte zorlu maç öncesi cezalı ve sakat futbolcu yok. Aslan’da ise Melo cezalı, Veysel ve Dzemaili sakat. Ayrıca hafif sakatlıkları olan Sneijder ve Chedjou, Ankara’ya götürülmedi. Bu arada G.Birliği’nde Ahmet, Tosic, Mervan ve Stancu, G.Saray’da ise Burak, Selçuk, Semih ve Yekta sarı kart sınırındalar. 19 Mayıs Stadı’nda saat 20.00’de oynanacak maçı Mete Kalkavan yönetecek.