Sinop Belediyesi hangi partide? Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan kimdir?

Sinop Belediyesi hangi partide? Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan kimdir?
Sinop’ta gece saatlerinde başlayan kuvvetli ve gök gürültülü yağış, kent merkezi başta olmak üzere Türkeli ve Ayancık ilçelerinde etkili oldu. Vatandaşlar ise Sinop Belediyesi hangi partide sorusuna cevap aradı.

Sinop''ta etkili olan sağanak yağış özellikle Ayancık ilçesinde etkili oldu. Ayancık Çayı taştı, araçlar sel sularında adeta sürüklendi. Sinop’un batı ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesini ve taşmasına yol açtı.

Kuvvetli yağışın etkisi sabah gün ağarınca ortaya çıktı. Ayancık ilçesinin ortasından geçen Ayancık Çayı şiddetli yağışın etkisiyle tamamen taşarken çay üzerindeki köprü hasar gördü. Sel sularına kapılan bir araç sürüklenirken aracın içinde kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

31 Mart 2019 tarihindeki seçim sonuçlarına göre; Sinop Belediyesi CHP’dedir. Sinop Belediyesi Belediye Başkanı ise Barış Ayhan’dır.

Barış Ayhan Kimdir?

Evli ve iki kız çocuk babası olan Barış Ayhan, 1974 yılında Sinop’ta doğdu. 2003 yılından beri CHP’de aktif rol alan Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1998 yılında mezun oldu. Partisinde, il kongresinde yönetim kurulu, İl Saymanlığı görevi, 2009 yerel seçimlerinde Sinop Belediyesi Meclis üyesi, 2015 yılında gerçekleşen 36. Olağan İl Kongresinde İl Başkanlığına ve Kurultay Delegeliği görevi gerçekleştirirken 2018 yılında gerçekleşen 37.Olağan İl Kongresinde ikinci kez İl başkanı ve Kurultay delegesi seçildi.

Bir dönem Sinop Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliği de yapan Barış Ayhan, birçok kitle örgütü, sivil toplum kuruluşu ve spor kulübünün üyesidir.