Kaleci Ali Şaşal'ın müthiş asisti ve mucize galibiyet!

Kaleci Ali Şaşal'ın müthiş asisti ve mucize galibiyet!
Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta maçında Sivasspor, ligde kalma mücadelesi veren Altay karşısında yenik düşmesine rağmen kazanmayı başardı

Süper Lig''de 30. haftasında Sivasspor ile Altay maçı kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu.

Ligde kalma mücadelesi veren Altay, deplasmanda öne geçti ancak üstünlüğünü koruyamadı. Uzatma dakikalarındaki golle de Sivasspor sahadan galip ayrıldı.

Maça hızlı başlayan Sivasspor, 6. dakikada Sefa Yılmaz''ın, 10. dakikada da Hakan Arslan''ın kafa vuruşlarıyla tehlikeli oldu, sonuç çıkmadı.

29. dakikada bu kez Altay tehlikeli geldi, Rodriquez''in şutunda, kaleci Ali Şaşal Vural topu kornere çeldi. Pozisyonun devamında Paixao''nun vuruşunda, top ağlara gitti ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

İkinci yarıda Altay öne geçti. 54. dakikada Martin Rodriguez, Pinares''in yerden gönderdiği pasa düzgün vuruş yaparak topu filelere gönderdi: 0-1.

Bu golden sonra Sivasspor ataklarını sıklaştırdı. Kayode''nin 72. dakikada filelere gönderdiği top, ofsayt gerekçesiyle gol olarak geçerli sayılmadı.

Kayode 78''de yine sahneye çıktı. Topu bir kez daha ağlara yolladı. Yine ofsayt diyerek gol geçerli sayılmadı. Ancak bu kez devreye giren VAR incelemesi sonrasında pozisyonun ofsayt olmadığı belirtildi ve durum 1-1 oldu.

Sivasspor normal sürenin ardından uzatmalarda da ataklarını sürdürdü. 90+1''de kaleci Ali Şaşal Vural''ın uzun degajı sonrasında kaleci ile karşı karşıya kalan Yatabare, Lis''in üzerinden topu aşırtarak takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

90+4''te bu kez Altay gole çok yaklaştı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Ahmet Rayyan, topu kontrol ettikten sonra şutunu çıkardı ancak kaleci Ali Şaşal Vural gole izin vermedi.

Sivasspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.