Somer Şef yemek fiyatları normal dedi

Somer Şef yemek fiyatları normal dedi
Bodrum'da 24 Euro'ya (241 TL) 1 pide, 48 Euro'ya (483 TL) 1,5 porsiyon döner satılırken, Alaçatı'da bir lahmacunun 150 TL'ye satılması büyük tepkilere neden olmaya devam ediyor. “MasterChef” jüri üyesi Somer Sivrioğlu, Bodrum ve Alaçatı'daki fiyatların abartı olmadığını öne sürdü. Somer Sivrioğlu'nun bu açıklaması tepki çekti.

Hayat tabii parası olana güzel. Alaçatı’da tatilde

Hürriyet yazarı Onur Baştürk''a konuşan  ’“MasterChef” jüri üyesi Somer Sivrioğlu, Bodrum ve Alaçatı''daki fiyatların abartı olmadığını öne sürdü. 
Meslektaşlarını kınayamayacağını söyleyen Şef Sivrioğlu, “Şu an yurtdışına da gidemiyoruz ama gidebildiğimiz zaman zaten aynı paraları, hatta daha çoklarını ödüyoruz” dedi.

“Bodrum ve Alaçatı’da sen de tatil yapıyorsun. Restoranlar fiyat dengesinin dozunu sence bu yıl biraz kaçırdı mı? Yoksa bu maliyetlere bu fiyatlar normal mi?” sorusuna Somer Sivrioğlu, şöyle yanıt verdi:

"Bu sene hem pandemiden dolayı sezonun kısa olması hem mal sahiplerinin inanılmaz kiralar istemesi, bir de ürünün hiç olmaması fiyatları çok etkiledi. Ben bayramda Alaçatı’daydım. Balıkhaline gidip oradaki malzemelere baktım. Malzeme yoktu. Olan malzemenin de fiyatı inanılmazdı! O yüzden ben özellikle balık yediğinizde fiyatların çok da abartıldığını düşünmüyorum."

Somer Sivrioğlu "Bazı malzemeleri içeren ürünlerde, mesela pizza gibi, fiyatların abartıldığını düşünmüyorum. Bir de sezon çok kısa. Bu sebeplerle ben meslektaşlarımı kınayamam. Bazı ürünlerde az bile kâr marjı koyduklarını düşünüyorum. Şu an yurtdışına da gidemiyoruz ama gidebildiğimiz zaman zaten aynı paraları, hatta daha çoklarını ödüyoruz. Bence çok da abartılacak bir şey yok" diye konuştu.

Türkiye''de asgari ücretin 2 bin 825 TL olduğunu söyleyen bir vatandaş "Ben de ayda 10 bin TL''nin üzerinde kazansam ayda 1 sefer öyle bir yerde yemek yeme lüksünü yaşardım. Ama asgari ücretle geçinen biri olarak bırakın orada yemek yemeği su bile içemem. O fiyatlar lüks tabakaya uygun. Gelir düzeyi yüksek kesime hitap ediyor. Ben orada 1.5 porsiyon dönere 483 TL''ye verene kadar aynı fiyata 1 ay boyunca yarım ekmek tavuk döner yerim" yorumunu yaptı.   

Bir başka tatilci "Soner şefin restoranları var. Fiyatlar orada da uçuk. Hitap ettiği kitle belli. TV8''den de parayı alıyor. Bir tabak yemeğe 1000 TL verse bana mı demez" yorumunu yaptı.  

İlgili Haberler