Son dakika... İran Cumhurbaşkanı Türkiye ziyareti ertelendi

Son dakika... İran Cumhurbaşkanı Türkiye ziyareti ertelendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede, Reisi’nin Türkiye ziyaretinin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Reisi’nin Türkiye ziyaretinin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın telefon görüşmesinde Reisi’ye, Kirman’da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileklerini ilettiğini ve sivilleri hedef alan terör saldırısını kınadığını belirtti.

TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELEDE İRAN'IN YANINDA

Erdoğan, telefon görüşmesinin devamında Türkiye'nin terörle mücadelede İran'ın yanında olduğunu belirterek, İran’a terörle mücadelede ortak hareket etme çağrısını yineledi.

erdogan0.jpg

REİSİ'NİN TÜRKİYE ZİYARETİ ERTELENDİ

İletişim Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi,

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Reisi’ye, Kirman’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivilleri hedef alan terör saldırısını kınadı, Türkiye’nin terörle mücadelede İran’ın yanında olduğunu söyledi ve İran halkına kayıpları nedeniyle sabır temenni etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a terörle mücadelede ortak hareket etme çağrısını yineledi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye ziyaretinin ileri bir tarihe ertelenmesi de görüşmede kararlaştırıldı."

İlgili Haberler