Müslüme Yağal'ı kim öldürdü? Müslüme'nin babası kim, dedesi neden tutuklandı? İşte yörük kızı Müslüme olayı

Müslüme Yağal'ı kim öldürdü? Müslüme'nin babası kim, dedesi neden tutuklandı? İşte yörük kızı Müslüme olayı
Cansız bedenine kaybolduktan 10 gün sonra ulaşılan Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin son dakika haberleri peş peşe geliyor. Türkiye "Müslüme Yağal neden öldü?" sorusuna yanıt ararken DNA sonuçları gündeme bomba gibi düştü. İşte dede Hasan Yağal hakkında kan donduran gelişmeler...

Kış mevsimini geçirmek amacıyla Karaman''dan Gülnar ilçesinin 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi''ne gelen Sarıkeçili Yörüklerinden Yağal ailesi, 10 Kasım günü konaklayacakları çadırı kurdukları sırada küçük kızları Müslüme''nin kaybolduğunu fark etti. 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni kaybolduğu noktadan 7 kilometre uzaklıkta bulunması "Müslüme öldürüldü mü?" şeklindeki soru işaretlerine neden oldu.

Türkiye Müslüme''ye ağlarken, soruşturma kapsamında çocuğun dedesinin tutuklandığı öğrenildi. Yörük Kızı Müslüme''nin ölüm nedeni merakla beklenirken, DNA Raporunun ardından kan donduran detaylar tek tek ortaya çıktı. 

DNA SONUÇLARINA GÖRE MÜSLÜME’NİN BABASI KİM?

Üç yaşındaki Müslüme''nin cesedi, 10 gün boyunca aranmış ve cansız bedenine ulaşıldıktan sonra 70 yaşındaki dedesi Hasan Yağal tutuklanmıştı. 

"Müslime Yağal neden öldü?" sorusu henüz yanıt bulamazken Sabah Gazetesi''nde yer alan haberde, DNA sonucuna göre dede Yağal''ın küçük kızın babası olduğu aktarıldı.

Adli Tıp''ta yapılan incelemelerde Müslüme''nin cesedinden alınan DNA örneği annesi ile uyumlu çıkarken babası ile eşleşmedi. Ancak küçük kızın DNA örneğinin dede Hasan Yağal ile uyumlu çıktığı bildirildi. 

DEDE HASAN YAĞAL NEDEN TUTUKLANDI?

Bu skandal üzerine dede Yağal''ın tedbiren tutuklanmış olabileceği değerlendiriliyor.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI''NDAN MÜSLÜME AÇIKLAMASI

3 yaşındaki Müslüme Yağal''ın ölümüne ilişkin açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Basın ve yayın organlarında yer alan, küçük Müslüme’nin ölümü ile ilgili haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Mersin’in Gülnar ilçesinde çocuk Müslüme‘nin cansız bedeninin bulunmasının hemen ardından Bakanlığımız uzmanları aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır." ifadelerini kullandı.

MERSİN BAROSU''NDAN MÜSLÜME YAĞAL''IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN TUTUKLANAN HASAN YAĞAL HAKKINDA AÇIKLAMA

Müslüme''nin ölümüne ilişkin tutuklanan dede Hasan Yağal''la hakkındaki iddialar üzerine Mersin Barosu2ndan açıklama geldi.

Baro, Gülnar ilçesinde 3 yaşındaki Müslüme Yağal''ın ölümü hakkında getirilen yayın yasağına aykırı davrananlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, müslüme''nin ölümüne ilişkin soruşturma dosyasında gizlilik kararı ve yayın yasağı olmasına rağmen basında ve sosyal medyada çıkan asılsız haberlerin üzüntüyle takip edildiği kaydedildi.

"HABERLER AİLEYE ZARAR VERİYOR"

Haberlerin, aileye ve kardeşlere zarar verdiği anlatılan açıklamada, "Müslüme davasının sağlıklı yürütülmesi, ailenin ve kardeşlerin toplumda rencide olmaması için basında yer alan haberlerin kaldırılması konusunda Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak başvurumuzu yapacağız. Gizlilik yasağına aykırı hareket eden ve bu eylemlerini yineleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız." denildi.

 

 

İlgili Haberler