SON DAKİKA - Yozgat’ta otobüs şarampole uçtu 12 ölü, 20 yaralı. Olay yerinden ilk görüntüler

SON DAKİKA - Yozgat’ta otobüs şarampole uçtu 12 ölü, 20 yaralı. Olay yerinden ilk görüntüler
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, D-200 karayolunda seyir halindeki yolcu otobüsü şarampole uçtu.

Kazada 11 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Otobüs şarampole uçtu

Olay, dün akşam saat 22.00 sıralarında Sorgun ilçesi Esenler Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak şarampole uçtu. Otobüste bulunan 27 yolcudan 12’si olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralılara hastanede müdahale

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralanan 20 yolcuyu ambulanslarla Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Soruşturma başlatıldı

Polis ekipleri ise olay yerinde güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yozgat Valisi Ziya Polat, hastaneye gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Vali Polat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kazanın nedeninin araştırıldığını ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre; Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kaza yerinde yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Maalesef elim bir kazayla karşı karşıyayız. İlk verilen bilgilere göre Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan bir firmaya ait otobüsümüz geldiği ters istikametten yolun karşı şeridine geçerek şarampole yuvarlanmış. Maalesef hayatını kaybeden, yaralanan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız olayın ilk anından itibaren burada bizimle beraber. Emniyetimiz, jandarmamız, AFAD'ımız, Kaymakamımız tüm birimlerimizle burada. Hayatını kaybeden ve ölen vatandaşlarımızı olay yerinden çıkarmış durumdayız. Yaralılarımızı, Yozgat ve Sorgun'daki hastanelerimize sevk etmiş vaziyetteyiz. Yine dikkatsizlikten kaynaklanan kaza olduğunu düşünüyoruz. Peşi sıra yapılan incelemelerde durum netleşecektir."

Vali Özkan Yaralıları Ziyaret Etti

Kaza sonrası olay yerine gelen Vali Ziya Polat, incelemelerde bulundu. Polat, daha sonra Sorgun Devlet Hastanesine geçerek, yaralıları ziyaret etti ve acil şifalar diledi. Polat, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 23.58 sularında aldıkları ihbarla elim bir kazayla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

“Kurallara Uyalım, Canlarımız Yanmasın”

Kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa dileyen Polat, “Her zaman lütfen kurallara uyalım, canımız, canlarımız yanmasın şeklinde uyarılarımız oldu, olmaya da devam ediyor. Geç varalım, geç kalalım ama canlarımız yanmasın, bizi bekleyenlerin yüreği yanmasın. İnşallah bütün uzman hekimlerimiz, arkadaşlarımız, sağlık teşkilatımız hepsi topyekun onların başında, yanı başında. İnşallah onları sağ salim iyileştiririz, tedavilerini yapar yakınlarına kavuştururuz.” dedi.

Kaza Nasıl Meydana Geldi?

Basın mensubunun kazanın neden kaynaklandığını sorması üzerine Polat, şöyle konuştu:

“İlk tespitlere göre, otobüs geliş istikametindeki şeridi, oradaki banketi de atlayarak ters istikamete geçiyor ve oradan yaklaşık 30 metre derinliğindeki şarampole yuvarlanıyor. Ana sebep, dikkatsizlik, tedbirsizlik diyoruz. Net olmamakla birlikte muhtemelen bir dalgınlık hali de olmuş olabilir. Bunlar ilerleyen saatlerde yapılan çalışmalarla neticelenecek ve netleşecek.”

Adalet Bakanı Tunç: “ Yozgat’taki kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat’ta yaşanan otobüs kazasının ardından taziye mesajı yayımladı ve adli soruşturmanın başladığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat’ta yaşanan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasının ardından sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı ve adli soruşturmanın başladığını açıkladı. Bakan Tunç yaptığı paylaşımda, “Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Sivas’tan İstanbul’a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

yozgat-kaza-1.jpg

FOTO: AA

yozgat-kaza-2.jpg

FOTO: AA

yozgat-kaza-3.jpg

FOTO: AA

yozgat-kaza-4.jpg

FOTO: AA

aw012492-01.jpg

FOTO: İHA

aw012492-02.jpgFOTO: İHA

aw012492-04.jpgFOTO: İHA

aw012492-05.jpgFOTO: İHA

5b4ce702f5abd6bd43a617cef4d97989.jpg

FOTO: DHA

37788ad9b09142fb7d20d89304d713f4.jpg

FOTO: DHA

d8dbdf02b83145347a718d71a1d7bad0.jpg

FOTO: DHA

d74cd885a61de27aba3c538b97261998.jpg

FOTO: DHA

d257e32339ead188ca0b6a6391c26da9.jpg

FOTO: DHA

İlgili Haberler