Son zamların ardından unutulmayacak karikatür

Son zamların ardından unutulmayacak karikatür
Zam yağmuru son sürat devam ediyor. Hızla yükselen enflasyonun etkisiyle tüm kalemlerde fiyatlar günden güne yükseliyor. Ekononomik kriz ile boğuşurken gülmeye hasret kalanların imdadına mizah yetişiyor. Bu mizah ürünlerinden biri de benzin zamlarına gönderme yapan bu karikatür oldu.

Yeni aya başlarken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu''nun (EPDK) tarife tabloları Resmi Gazete''de yayımlandı. Tüm abone gruplarında yeni tarifelerin zamlı olduğu görüldü. Dün gece itibarıyla BOTAŞ''ın yeni tarifelerin doğal gaza da zam geldiği görülmüştü. Öte yandan akaryakıta da neredeyse her gün zam geliyor.

Üst üste gelen zamlar günlük hayatın bir parçası haline geldiği gibi karikatürlerde de en çok işlenen konulardan biri oldu.

İşte o karikatürlerden biri...

MOTORİNE BİR YILDA YÜZDE 260 ZAM GELDİ

İstanbul’da benzinin litre fiyatı bir yıl önce 7,72 TL, yılbaşında 12,29 TL idi. Bu geceki zamla birlikte benzinde zam oranı yıllık yüzde 240, yılbaşından bu yana yüzde 113 oldu.

İstanbul’da motorinin litre fiyatı bir yıl önce 7,20 TL, yılbaşında 11,43 TL idi. Bu geceki zamla birlikte motorinde zam oranı yıllık yüzde 260, yılbaşından bu yana yüzde 127 oldu.

Zamlarda, hükümetin politikaları sonucu yükselen döviz kurları ve küresel gelişmelerle artan petrol fiyatları etkili oldu.

AKARYAKIT EL YAKIYOR

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 49 kuruş, benzine 1 lira 22 kuruş zam gelecek.

Bu geceki zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 26,23 TL’ye, Ankara’da 26,34 TL’ye, İzmir’de 26,35 TL’ye yükselecek.

Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 25,89 TL’ye, 26 TL’ye, İzmir’de 26,01 TL’ye yükselecek.

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

İlgili Haberler