Hükümet vatandaşın cüzdanını böyle görüyor ama işte vatandaşın cüzdanının gerçek durumu

Hükümet vatandaşın cüzdanını böyle görüyor ama işte vatandaşın cüzdanının gerçek durumu
Vatandaş gıda fiyatlarına, faturalara ve benzine gelen art arda gelen zamların altında eziliyor. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaş zamlar nedeniyle çoğu ihtiyacını karşılayamaz hale gelirken gündemdeki erken seçim tartışmalarına da vatandaşın cebindeki cüzdan cevap verir nitelikte...

Her yeni güne bir zam haberiyle uyanan vatandaşın cüzdanı boş kaldı. Faturalarını ödemekte zorlanan vatandaş artık temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Sosyal medya da bir fotoğraf yeniden gündem oldu. Benim gördüğüm cüzdan ve hükümetin gördüğü cüzdan şeklinde yer alan fotoğraf ülkenin özeti gibi…

Hükümet vatandaşın cüzdanını böyle görüyor

 

Vatandaşın cüzdanının gerçek durumu

 

AKARYAKITA 6 AYDA YÜZDE 127 ZAM
Motorinde zam oranı yıllık yüzde 260, yılbaşından bu yana yüzde 127 oldu. Zamlarda, hükümetin politikaları sonucu yükselen döviz kurları ve küresel gelişmelerle artan petrol fiyatları etkili oldu.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM
BOTAŞ''ın yayınladığı Haziran ayı tarifesine göre, elektrik ve doğalgaza 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde konutlarda kullanılacak doğalgaza yüzde 30 zam yapıldı. Yine 1 Haziran’dan itibaren elektriğe de yüzde 15 zam gelmişti.

EKMEĞE ZAM
Toprak Mahsulleri Ofisinin ( TMO) un çuvalına getirdiği sınırlamanın bitmesinin ardından ortalama 260 TL olan un çuvalının 400 TL civarından satılacak olmasının ardından 81 ilde ekmeğe yüzde 53 zam yapılması ön görülüyor. İstanbul’da Kasım ayında 2,5 TL’ye satılan ekmek şimdi 4 TL’ye satılıyor.

İlgili Haberler